Hakkari'nin Yüksekova İlçe Belediye Başkanı Ercan Bora, bir günlük karla mücadele çalışmasının belediyeye 22 bin TL'ye mal olduğunu açıkladı.
Başkan Bora, belediyenin karla mücadele ekibiyle bir toplantı düzenleyerek karla mücadelede yeni talimatlar verdi. Destek Hizmetler Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya Başkan Bora'nın yanı sıra Destek Hizmetler Müdürü İdris Aka ve iş makinesi operatörleri katıldı. Toplantıda karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi alış verişi yapıldı. Toplantı sonunda Başkan Bora, kar temizleme çalışmalarının daha kapsamlı yürütülmesi talimatını verdi.
Karla mücadelede aralıksız çalıştıklarını belirten Başkan Bora, kar temizleme çalışmalarının çarşı merkezi dahil tüm cadde ve sokaklar kardan arındırılıncaya kadar devam edeceğini belirtti.
'GÜNLÜK MALİYETİMİZ 22 BİN TL'
Karla mücadele için ek bir ödenek almadıklarını kaydeden Bora, "Personel ve araç giderleri hariç günlük 5 ton mazot yakıyoruz. Bu da günlük 22 bin TL ediyor. Üstelik çarşı merkezi Karayollarına ait olduğu halde biz temizlemek zorunda kalıyoruz. Durum böyle olunca çok zorlanıyoruz. Özellikle çarşı merkezindeki çalışmalarımız esnasında yaptığımız sayısız ilan, duyuru ve anonsa rağmen çatısını atmayan ve araçlarını rastgele park edip kayıplara karışan yurttaşlarımız nedeniyle çalışmalarımız aksıyor. Bu nedenle bir saatte yapacağımız bir işlemi 3 saatte ancak yapabiliyoruz. Bu da bize hem maddi hem de zaman kaybı olarak yansıyor. Yurttaşlarımızdan tek ricamız çalışma esnasında belediye ekiplerine yardımcı olmaları. Çok geniş bir alana yayılan hizmet alanımıza rağmen ekiplerimizin gayretli çalışmalarının sonucu tüm cadde ve sokaklar bir bir temizleniyor" dedi.
(EÇ-MET-Y)

08.01.2013 16:33:06 TSI

Editör: Wan Haber