Kars'ta karla mücadele seferberliği başlatan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kent merkezinde cadde ve sokakların karlarının temizlenmesinde vatandaşlarında kendilerine yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.
Başkan Bozkuş, özellikle cadde ve sokaklara park edilen ve uzun süre park edildikleri yerden kaldırılmayan araçların çalışmalarını aksattığını kaydetti.
Kars'ta son zamanlarda yağan ve yer yer kalınlığı 1 metreyi bulan kar, çarşı merkezi ve mahalle aralarında ulaşımın aksamasına neden olurken, belediye karla mücadele ekipleri, caddelerin kardan temizlemek için çalışmalarını gece-gündüz demeden devam ettiriyor.
Karla mücadelede var güçler ile çalıştıklarını belirten Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kar temizleme çalışmalarının çarşı merkezi dahil tüm cadde ve sokaklar kardan arındırılıncaya kadar devam edeceğini söyledi.
Bozkuş; "Kar yağışının başladığı ilk günden beri ekiplerimiz yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Geceli gündüzlü çalışan ekiplerimiz, önceliği yoğun olan cadde ve sokaklara veriyor. Sırasıyla tüm cadde ve sokakları açmaya devam ediyoruz. Karla mücadelede Karslılardan da destek bekliyoruz. Yani mahallelerde bütün yollar sırasıyla temizlenecek ama dünyanın her tarafında işler sırasına göre yapılır. Vatandaşlarımız kendilerine sıra gelmeden hemen kırılıyorlar ve sitem ediyorlar. Kesinlikle herkes bilsin ki ekiplerimiz bütün yollar tamamen kardan temizleninceye kadar çalışacağız" dedi.
KARLA MÜCADELEDE ÇALIŞAN İŞ MAKİNALARININ BİR GÜNLÜK MALİYETİ 10 BİN TL
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, karla mücadele çalışmalarında iş makinalarının günlük masrafının 10 bin TL. olduğunu vurguladı.
Başkan Nevzat Bozkuş; "Son yağan kar yağışının ardından karla mücadele için çalışan iş makinelerinin bir günlük yakıt maliyeti 10 bin lirayı buluyor. Bu maliyet belediyemizin kıt imkanları ile karşılanıyor. Karla mücadele için belediyemize bir kuruş ek ödenek aktarılmıyor. Bu da belediyemize önemli bir maddi külfet getiriyor. Ayrıca zor kış koşullarında çalışan iş makinalarımız da zaman zaman arızalanıyor. Bu da ayrı bir masraf oluşturuyor. Durum böyle olunca çok zorlanıyoruz. Özellikle çarşı merkezindeki çalışmalarımız esnasında yaptığımız sayısız ilan, duyuru ve anonsa rağmen çatısını atmayan ve araçlarını rasgele park edip kayıplara karışan vatandaşlar yüzünden çalışmalarımız aksıyor ve bir saatte yapacağımız bir işlemi 3 saatte ancak yapabiliyoruz. Bu da bize hem maddi hem de zaman kaybı olarak yansıyor. Karslılardan tek ricamız çalışma esnasında belediye ekiplerine yardımcı olmaları yani duyarlı ve sabırlı olmalarıdır. Çok geniş bir alana yayılan hizmet alanımıza rağmen ekiplerimizin gayretli çalışmalarının sonucu tüm cadde ve sokaklar bir bir temizleniyor. Tek amacımız halkımıza yapabileceğimiz hizmettin en iyisini yapmaktır" diye konuştu.
Kars Belediye Başkanlığı'na bağlı karla mücadele ekipleri öncelikle insan ve araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerin kar ve buzlarını temizliyor. Çalışmalar ara cadde ve sokaklarda da devam ediyor. Kar yağışının durması ve havanın açmasıyla birlikte karla mücadele çalışmalarına hız verildi.
(IÇ-AT-Y)

15.01.2013 12:44:14 TSI

Editör: Wan Haber