Niğde'de 'Sosyal Riski Azaltma' projesi adı altında çektikleri krediyi ödeyemeyen Şerife Öztürk'ün eşi Metin Öztürk, "12 bin TL'yi geri ödedik ancak icra işlemi devam ettiği için eşim cezaevine konulacak. Çocuklarımız mağdur olacak. Yetkililerden sıkıntımızın çözümü için yardım bekliyoruz" dedi.
2010 yılında Niğde'nin Edikli kasabasında 'Sosyal Riski Azaltma' projesi çerçevesinde çektikleri 14 bin TL kredi ile çeyiz dükkanı açtıklarını söyleyen Metin Öztürk, "Kredinin birinci taksitini ödeyemedik. Bu nedenle kurum icra takibi başlattı" dedi. İcra takibi nedeniyle kendilerine kefil olan akrabalarının cezaevinde 3 ay yattığını anlatan Metin Öztürk, "Dönemin Vali Yardımcısı Polat Kara'dan bize biraz süre tanınmasını istedik. Polat Kara bize sözlü olarak 1 yıl süre tanıdı. Taksiti ödeyemeyince kurum kefillerden taahhüt istedi. Akrabamız bizim yüzümüzden cezavine girince eşim buna dayanamadı. Bu sefer Eşim Şerife Öztürk taahhüt verdi. Biz bu yaşananlar sırasında 12 bin TL'yi geri ödedik. Şu anda icra takibi kalkmadığı için eşime hapis cezası çıktı" diye konuştu.
Okula giden iki çocuğunun bulunduğunu anlatan Metin Öztürk, eşi Şerife'nin cezaevine girmesi ile birlikte çocuklarının mağdur olacağını belirterek, "Yetkililerden eşimin mahkum mağduriyeti kaldırılmasını istiyorum. Çok zor durumdayız, iki tane 17 ve 19 yaşında öğrenci çocuklarımız var. Bunlar eşim hapse girince mağdur olacaklar" dedi.
(YE-AÖ-Y)

21.12.2012 16:58:43 TSI

Editör: Wan Haber