Samsun'da 17 yıllık karısını, internetten başkasıyla görüştüğü gerekçesiyle 28 yerinden bıçaklayarak öldüren koca, mahkemede kendisini savundu, eşini suçladı.
Olay, İlkadım ilçesinin Karadeniz Mahallesi Letafet Caddesi No 48'de bulunan Bulut Apartmanı'nın 1. katında yaklaşık 7 ay önce gece meydana gelmişti. Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalışan Ahmet Candan (47), evlerinin salonunda 17 yıllık karısı 2 çocuk annesi Birsen Candan'ı önce çeşitli yerlerinden bıçaklayıp, bıçağın sapının kırılması sonucu bir başka bıçak alıp eşinin kalbine saplayıp öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı. Eşini internette başkaları ile konuştuğu iddiasıyla öldüren Ahmet Candan'ın Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açıldı. Bir önceki ilk duruşmaya cezaevinden adliyeye getirilmediği için ifadesi alınamayan Ahmet Candan, bugün duruşmada ifada vererek kendini savundu.
Ahmet Candan verdiği ifadede, "Eve geldiğimde, eşimin telefon konuşmasında 'Sünepeyi pazara gönderdim' şeklinde bir konuşmasına şahit oldum. Bunun üzerine eşimin beni aldattığını düşündüm. Bu yüzden tartıştık. Bu tartışmadan sonra ilaç içti ve hastaneye yattı. İki defa intihara teşebbüs etti. Hatta tekrar telefon görüşmesi yapmasın diye telefonunu 2-3 defa değiştirdik. Bilgisayar ortamında da Mirza kod adlı biriyle okey oynadığına şahit oldum. İstanbul'da olduğunu bana eşim söyledi. Olay akşamı saat 24.00 sıralarında yatağımdan kalktım. Eşim yine bilgisayar ortamında oynuyordu. Aramızda tartışma oldu. Eşim sağ kolumun dirseğine yakın yerden ısırdı. Eşim ilaç içmek için mutfağa gitti. Ben de bilgisayardan kiminle konuştuğunu öğrenmek için kontrol ediyordum. Eşim geldi ve bana hakaret etti. Bana 'Sen adam değilsin, adisin' dedi. Bana karşı sevgisi herhalde bitti ki, bana 'Sen insan değilsin, adam değilsin' şeklinde söyledi. Ben de ne yaptığımı bilmiyorum. Bıçağı da hatırladığım kadarıyla mutfaktan aldım. Daha sonra gazetelerden takip ettiğim kadarıyla iki tane bıçak kullanmışım. Ancak ben bunları hatırlamıyorum. Ben 1994 yılında Samsun Ruh Sağlığı Hastanesi'nde 24 gün yattım ve tedavi gördüm. İlaç kullanıyorum. İlaç alınca iyi oluyordum. Yılda birkaç kez hastalığım tekrarlıyordu. Eşim oturma odasında düşmüş olması lazım" dedi.
Müdahil vekili Av. Ata Giritli ise sanığın savunmalarında çelişki olduğunu belirterek, "Öncelikle maktulün bilgisayarda oyun oynarken saldırıya uğradığı iddia edilmekte iken, bu kez savunma maktulün başka bir M.Ç. isimli şahısla görüşme yaptıktan sonra sanığın ona saldırdığını iddia etmiştir. Telefonun M.Ç. adlı kişiye ait olması, bu telefonla maktulün M.Ç. adli kişiyle görüştüğünü göstermez. M.Ç.'nin kızı veya sanığın oğlu da bu telefonla görüşmüş olabilir. Bu husus tek başına maktulün bir başka erkek şahısla ilişki şeklindeki bir sebeple temas kurduğu açıklamaya yetmemektedir" şeklinde konuştu.
Duruşma Ahmet Candan'ın İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan cezai ehliyeti ile ilgili rapor alınması için ileri bir tarihe ertelendi.
(MAY-SLH-ÖZ-Y)

20.12.2012 19:13:04 TSI

Editör: Wan Haber