Denizli Belediyesi, İssimo Home Tekstil ve Karikatürcüler Derneği Denizli Şubesi, tarafından düzenlenen 'Ekoloji ve Teknoloji' konulu ulusal karikatür yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Ödül töreni ve sergi açılışına, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ile dereceye girenler ve çok sayıda karikatür sanatına ilgi duyan sanatseverler katıldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan açılışta yaptığı konuşmada, karikatürün bir çizgiyle ciltlerce kitap şeklinde konuyu anlatılabilecek bir sanat olduğunu belirterek, "Bu sene Türkiye'de genelinde yapılan değerlendirmede Türkiye'nin en temiz kenti ödünlünü aldık. Birçok çevre ve sağlık ödülü alan bir belediye ve kentiz. Bu nedenle ekoloji ve çevre söz konusu olunca hemen yarışmada yer almak istedik. Türkiye'de en çok katılım sağlanan yarışma gerçekleşti. Arzumuz her sene değişik temada karikatür yarışması düzenlemektir. Karikatürle anlatılan bir olay binlerce kelimeyle anlatılamayabilir. Bu nedenle karikatürü seçtik ve gelecek yıllarda bunu sürdürmek istiyoruz" dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise karikatür sanatının insanın ömür boyu unutamadığı etkisinin olduğunu belirterek, "Bu yarışmada konu, sanayi şehrinde çevrenin unutulmamasıyla anlamlı seçilmiş. Belediyemiz klasik belediyeciliğin çok ötesinde güzel işlere imza atıyor. Sanatla kültürle çok önemli işlere yapıyor. Bu yarışmada onların taçlandığı işlerden bir tanesidir. Başkanımızın şahsında tüm ekibini kutluyorum. Gerek firmamız ve gerekse de karikatürcüler derneğimiz güzel bir çalışmayla bizlere farkında olmadığımız konularda farkındalık yarattılar. Hepsine saygılar sunuyorum" dedi. Daha sonra ödül törenine geçildi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir 1. olan Musa Gümüş'e, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise 2.'lik ödülünü alan Burak Ergin'e hediyelerini verdi.
Ödüllerin verilmesinin ardından yarışmaya katılan ve dereceye girenler eserler, açılan sergiyle sanatseverlerin ilgisine sunuldu.
(EV-

08.12.2012 12:40:09 TSI

Editör: Wan Haber