Trabzon'a 2010 yılında konser vermek için gelen organizatör ile ses düzeni yüzünden tartışan 'Sagopa Kajmer' adıyla bilinen rap müzik şarkıcısı Yunus Özyavuz ile 'Kolera' adıyla tanınan eşi Esen Güler Özyavuz, hakkında açılan "Hakaret" davasından karar çıktı.
Mahkeme hakimi sanatçı çifte bin 500'er TL toplam 3 bin lira para cezası verdi.
Rap müzik şarkıcısı Yunus Özyavuz ve eşi Esen Güler Özyavuz, 4 aralık 2010 günü Karadeniz turnesi kapsamında Trabzon'a geldi. İddiaya göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde verilecek olan konser öncesinde ses sistemini beğenmeyen Esen Güler Özyavuz ile ses organizatörlüğü yapan Haydar Sümer arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından iddiaya göre Esen Güler Özyavuz, Sümer'e hakaretler yağdırırken, elindeki mikrofonu da fırlattıktan sonra salonu ayrıldı. Esen Güler ve Yunus Özyavuz çifti, gelişmelerin ardından da konseri iptal ederek Trabzon'dan ayrıldı.
Yaşananların ardından organizatör Haydar Sümer, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek rapcı çiftten şikayetçi oldu. Savcılıkça hazırlanan iddianamenin ardından Özyavuz çifti hakkında 'Hakaret' suçlamasıyla, Trabzon 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

ÇİFTE PARA CEZASI
Trabzon 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına sanıklar katılmazken tarafların avukatları hazır bulundu.
Mahkeme hakimi suçun işleniş biçiminin bir özellik göstermediğine, atılı suç ile oluşan zararın somutlaştırılmamış oluşu nedeniyle zararın giderilmesi şartının aranmamasına kanaat getirerek, Esen Güler Özyavuz ve Yunus Özyavuz'a her biri bin 500 lira olmak üzere toplam 3 bin lira para cezasına ve 5 yıl denetimli serbestlik uygulamasına karar verdi.
(BK-ÖS-Y)

28.01.2013 16:36:03 TSI

Editör: Wan Haber