Sık görülmeyen üzücü bir olay yaşandı.Kokuyu giderelim derken az kala canlarından olacaklar.Mutfakta yemek pişirmek için yakılan ocak, yemek kokularını gidersin diye mutfağa konulan otomatik spreyin değişimi sırasında çıkan gazı alvlendirdi. Hemen ardından bir patlama oldu. Yemek pişiren kadınla, spreyi değiştiren koca 2’nci dereceyandı.


Bakırköy’de bir evde eşine ender rastlanır bir ev kazası meydana geldi. Yemek kokularını gidersin diye mutfağa konulan otomatik spreyin gazı yanan ocağın aleviyle buluştu.


Alev topuyla birlikte bir patlama oldu. O sırada yemek pişiren Nuray Gülay ev kadını ile güvenlik görevlisi eşi İsmail Gülayciddi şekildeyaralandı.

Hastanaye kaldırılan karı kocada ikinciinci derecede yanık oluştuğu anlaşıldı. İsmail Gülay ve eşi Nurhan Gülay’ın Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık merkezinde altına alındılar.

2. derece yanığın etskisi

Deri bir kaç fonksiyonu bir arada bulundurur; Enfeksiyona karşı engel oluşturur Altında bulundurduğu organ ve dokuları korur Vücut ısısının korunmasını sağlar Sıcak, soğuk, ağrı ve dokunma duyularını taşır Vücut çıkartılarının uzaklaştırılması için bir yol oluşturur.              Organizmanın bölgesel olarak ateş, buhar, sıcak cisimler ile karşılaşması sonucu gelişen doku harabiyetidir. Zararın derecesini bildiren sınıflandırmada yanığın derinliği, vücudun ne kadarının etkilendiği ve yanık bölgenin yeri göz önünde bulundurulur. Buna göre     

1. derece yanık ( yüzeyel yanık ) Cilt kuru, kızarık ve hafif şiş görülür. Ağrılıdır ve çok hassastır. Orta dereceli güneş yanıkları buna örnektir.     

 2. derece yanık (kısmi kat yanık ); Cilt kızarık ve nemli görünür. Bül denen içi sıvı dolu kesecikler oluşmuştur. Çok ağrılıdır. Ateşle direkt temas, sıcak sıvı veya cisim yanıkları, kimyasal madde veya güneş yanıkları ikinci derece yanığa yol açabilir.    

3. derece yanık (tam kat yanık);cildin tüm tabakalarını etkileyip cilt altı dokudan kas, kemik ve organlara dek inmiş yanıklardır. Cilt kuru, serttir, elastikiyetini kaybetmiştir, mumsu görünümde olabilir. Koyu kahverenginden siyaha dek renk alabilir, ağrısızdır. En çok patlama ile oluşmuş yangınlarda ve alevlerle sınırlanmış ortamda kalan kişilerde veya elektrik çarpmaları ile oluşur.       

 

Editör: Wan Haber