Çorum'un Kargı ilçesinde dünyada çağın hastalığı olarak nitelendirilen "obeziteye" karşı alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ünsal Güldemir başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nuri İlçin, Kargı Müftüsü Bayram Çelik ve muhtarlar katıldı.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ünsal Güldemir, tüm dünyada ve Türkiye'de obezitenin giderek artan ciddi bir sağlık sorununa dönüşmeye başladığını söyledi.
Obezite ile mücadelede annelere önemli görevler düştüğünü dile getiren Güldemir, "Hastanemize gelen hastalarda sizin çocuğunuz fazla kilolu dediğimizde bir ön yargı oluşuyor. Aileler bu duruma hemen itiraz ediyor. Çocuğum gayet iyi zayıf mı olsun? diyor. Unutulmamalıdır ki obezite bir hastalıktır" dedi.
Tüketilen ekmeğe de dikkat çeken Güldemir, normal ekmekte B vitaminin yetersiz olduğuna işaret ederek, kepekli ekmek tüketiminin daha sağlıklı olacağını belirtti.
Obeziteden kurtulmanın yolunun düzenli beslenme ve sonra sporla çözülebileceğini belirten Dr. Ünsal Güldemir, halkı spora karşı özendirmek için Mayıs ayında halk yürüyüşü, voleybol ve masa tenisi turnuvaları ile yüzme yarışmaları düzenlenmesi için çalışmalar başlatacaklarını kaydetti.
Güldemir, bu konuda toplumda bir bilincin oluşması için ilçe genelinde vatandaşlara afiş ve broşürler dağıtacaklarını sözlerine ekledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın ise, obeziteyle mücadelenin okullardan başlatılması gerektiğini belirterek, "Bu konuda okullarımızda eğitimler verilmesi ve okullarda sabah kahvaltısı ve ara öğün yemeğin öneminin anlatılması önemli. 2013 yılı sonuna kadar okul kantin ve yemekhanelerinin yeniden düzenlenmesi için süre verildi. Bu düzenlemenin yanı sıra okul çevrelerinde satılan ürünlerinde denetimleri önemli" diye konuştu.
(TOA-BÖ)

07.02.2013 13:29:46 TSI

Editör: Wan Haber