Çorum'un Kargı ilçesinde kaçak balık avlayan kişilere yönelik operasyonda bir balıkçı teknesine el konulurken, 46 kilo balık ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kargı İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Maksutlu köyü yakınlarında kaçak balık avı yapıldığını tespit etti. Bunun üzerine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, Boyabat Barajı kenarında gizlenmiş bir adet balıkçı teknesi ile kıyıdan yaklaşık 100 metre ilerde baraj gölü içerisinde 5 adet ağ ele geçirdi. Kıyıya çekilen ağları inceleyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, dar gözeneklerden oluşan ağlara en ufak yavru balıkları dahi takıldığını tespit etti. Uzman personel tarafından çeşitli türdeki yaklaşık 250 adet canlı balık baraja geri bırakılırken, yüzgeçleri zarar gören yaklaşık 46 kilo balığa da 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında el konuldu.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, baraj üzerinde hiçbir şekilde izinsiz amatör veya ticari balıkçık yapılamayacağını belirterek, "Yapmış olduğumuz kontrollerde bu balıkçının tamamen ticari bir amaçla avlanma yaptığı açıktır. Ele geçirilen ağları incelediğimizde ağın gözeneklerinin çok dar olmasından dolayı yavru balıkların bile kaçmasına imkan yok, bu zaten başlı başına bir suçtur" dedi.
Bu tip denetimlerin sıklıkla yapıldığını belirten Özen, kaçak avlanmaya karşı halkı uyardı. Jandarma ekipleri ise, ele geçirilen teknenin sahibinin bulunması için çalışma başlattı.
(TOA-BÖ-CC-Y)

04.01.2013 14:04:09 TSI

Editör: Wan Haber