Elbistan Devlet Hastanesi Kardiyoloji Polikliniğine alınan son teknoloji EKO cihazı, tanı ve tedavide büyük kolaylıklar sağlayacak.
Üniversite ve büyükşehirlerdeki hastanelerde kullanılan kalite ve donanımda olan EKO cihazı, 35 bin Euro'ya satın alınırken, Kardiyoloji Servisi'nde hastaların hizmetine sunuldu.
Daha önce tek EKO cihazı bulunduğu için hastaların sıra beklediği belirtilirken, yeni cihazın alınması ile birlikte Kardiyoloji Uzmanları Dr. Ömer Faruk Aslantürk ile Dr. Alper Buğra Nacar, aynı anda EKO cihazı ile muayene yapabiliyor.
Yeni cihazın son teknoloji olduğu için, diğer cihazlara oranla yüzde 50-60 oranında daha yüksek kalitede görüntüleme kapasitesine sahip olduğu belirtilirken, kalp sağlığı açısından bu cihazların önemi dile getirildi.
EKO cihazının dünyada 15 yıldan beri kullanıldığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Aslantürk, şunları söyledi:
"EKO cihazı yıllardan beri kalp rahatsızlıklarının tespit edilmesi için kullanılıyor. Hastanemize kazandırılan yeni cihaz ise son teknoloji ürünü olduğu için, görüntüleme ve tespit yüzdesi çok yüksek. bu cihaz ile kalp kapakçığı rahatsızlıkları, kalp yetmezliği ve doğuştan olan kalp rahatsızlıklarını tespit etmek mümkün olacak. Hastane yönetimimizin büyük gayreti sonucunda kazandırılan cihaz sayesinde, iki kardiyoloji uzmanı olarak, iki cihaz ile hastalarımıza hizmet verebiliyoruz. Daha önce ise tek cihaz olduğu için hastalarımız mecburen beklemek zorunda kalıyorlardı. Halkımıza hayırlı olsun."
Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. M. Fatih Kılaç ise, hastanedeki cihazların teknoloji yönünden en üst seviyeye çıkarılması için çalışma yaptıklarını belirterek, yeni alınan cihazın hizmete sunulduğunu söyledi.
Kılaç, "Hastanemizin Kardiyoloji Polikliklerinde iki uzman hekimimiz, tek EKO cihazı vardı. Çoğu zaman hekimlerimiz sıra ile hastalarına bakıyorlardı. Şimdi ise aynı anda iki hekimimiz EKO cihazı ile muayene yapabiliyorlar. Bu sayede hastalarımız daha kısa sürede hizmet alırken, hekimlerimiz de zamandan kazanacaklar. Elbistan ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
(OZR-AKL-Y)

29.12.2012 11:53:51 TSI

Editör: Wan Haber