Aydın'ın Karacasu ilçesine bağlı Nargedik köyünde miras kavgasında cinayet işlendi. Ağabeyini tüfekle başından vurarak öldüren küçük kardeş, uzun süre ağabeyinin cansız bedeni başında jandarmayı bekledi.
av tüfeğiyle birlikte teslim olan Ali Madak cinayeti işlediğini de itiraf etti. Başından aldığı tek fişekle olay yerinde yaşamını yitiren Hasan Madak'ın cesedi ise otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Edinilen bilgiye göre olay, sabah saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Nargedik Köyünde oturan Madak kardeşler, 1995 yılında babaları Ali Madak'ın ölümünden sonra başlayan miras sorunlarını mahkemeye taşıdıkları öğrenildi. Uzun yıllar süren dava sonuca kavuşamazken 60 dekarlık bir zeytinliğin kullanımı konusunda süren anlaşmazlığın sık sık kavga ile sonuçlandığı belirtildi. Aynı sokakta karşılıklı evlerde oturdukları öğrenilen Ali ve Hasan Madak (61) kardeşler, sabah yaşadıklarıkları tartışma sırasında Ali Madak (51) evinden getirdiği ruhsatlı av tüfeği ile ağabeyinin başına bir el ateş ederek ölümüne neden oldu. Olay yerinde ağabeyinin cansız bedeninin yanında bekleyen Ali Madak'ın yeğeni Hasan Madak'ın oğlu cinayeti jandarmaya ihbar etti. Ali Madak, Jandarma geldiğinde elindeki tüfeğiyle birlikte teslim oldu. Daha sonra ilk sorgusu yapılan Ali Madak cinayeti işlediğini itiraf etti. Jandarmadaki sorgusunun ardından Karacasu Adliyesine sevk edilen Ali Madak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karacasu K-1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(ÜÖ-SK-İK)

14.02.2013 13:27:19 TSI

Editör: Wan Haber