ESKİŞEHİR - Van'dan aldıkları eroini pikap aracın kasasına zulalayan iki kardeş, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Operasyonda, 80 paket halinde 41 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

Van'dan Eskişehir'e uyuşturucu madde getirerek satmak isteyen kardeşler V.Y.(29) ve T.Y.(25) kendilerine ait pikap aracın bagaj kısmına eroin maddesi zulaladı. Yükledikleri uyuşturucu ile yola çıkan iki kardeş, Van'dan Eskişehir'e geldi. Kente yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapılacağına yönelik bir ihbarı değerlendiren Eskişehir Emniyeti İstihbarat ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de, söz konusu uyuşturucunun taşındığı 06 DU 6982 plakalı pikap aracı takibe aldı.

Aracı kente girişinde durduran ekipler, operasyon düzenledi. Yapılan aramada pikabın bagaj kısmına zulalanmış 80 paket halinde 41 kilo 29 gram eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili kardeş oldukları öğrenilen V.Y.(29) ile T.Y.(25), adlı kişiler yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen eroin maddesi ile şüpheliler, emniyete götürüldü. Yakalanan şahıslar hakkında Uyuşturucu Madde ticareti yapmak ve nakletmek suçundan adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de bir insanlık suçu olan uyuşturucu madde kaçakçılığına karşı mücadelenin devam edeceğini bildirdi.
CİHAN

Editör: Wan Haber