Alanya'da, 1 Aralık günü 24 yaşındaki ağabey Ercan Çelik'in ölümü, 23 yaşındaki kardeşi Deniz Çelik'in de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan cinayetin kan davası nedeniyle işlendiği ortaya çıktı. Cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis, Gürcistan uyruklu bir kadın ve iki kişiyi gözaltına aldı.
1 Aralık günü evlerinin önünde bıçakla öldürülen Ercan Çelik ve ağır yaralı kurtulan Deniz Çelik'in olayının ardından polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda Çelik kardeşlerin bir akrabaları tarafından Silvan'da Tahsin B'nin öldürüldüğü tespit edildi. Cinayeti ise Deniz ve Ercan Çelik kardeşlerin akrabalarının işlediği belirlendi.

İNTİKAM YEMİNİ ETMİŞLER
Kan davasına dönüşen olayla ilgili birçok siyasinin de arabuluculuk çalışması yaptığı halde sonuç alınamadığı belirlendi. Silvan'da öldürülen Tahsin B'nin oğulları Mehmet Ş.B. (26) ve Murat B'nin (22) babalarının intikamını almak için yemin ettikleri ve Çelik ailesinin fertlerini takibe aldıkları belirlendi.

FİLM GİBİ TAKİP
Mehmet Ş.B. ve kardeşi Murat B'nin, Mehmet Ş.B'nin sevgilisi Gürcistan uyruklu Ramila B.(30) adına bir sosyal paylaşım sitesinde sahte isimle profil oluşturduğu ve bu profilde Ercan Çelik'le arkadaşlık kurduğu belirlendi.
Tuzağa düşen Ercan'ın daveti üzerine Ramila B., sevgilisi Mehmet Ş.B. ve kardeşi Murat Ş. kiraladıları İstanbul plakalı bir otomobille Alanya'ya geldi. İki gün boyunca Çelik kardeşlerle gezen Ramila B, kardeşlerin kaldığı evi öğrenmesinin ardından adresi sevilisi ve sevgilisinin erkek kardeşine bildirdi. Bir gün sonra Ercan Çelik, Ramila B'ye kendisini ailesiyle tanıştırmak istediğini söyleyerek kardeşi Deniz Çelik'i de yanlarına alarak Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan evine doğru yola çıktı.
Burada ise Mehmet Ş.B ve kardeşi Murat B, kardeşlerin yolunu kesti. Murat B. üzerindeki silahı çıkararak ateşlemek istedi ancak silah tutukluk yaptı. Bunun üzerine Mehmet Ş.B ve Murat B. yanlarında getirdikleri bıçaklarla kardeşlere saldırdı. Bıçak darbeleri sonucu Ercan Çelik kaldırıldığı Alanya Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybederken, Deniz Çelik de ağır yaralandı.
Zanlıların İstanbul plakalı bir otomobil kullandığını belirleyen polis, ilçede bulunan benzin istasyonlarına gelen yüzlerce otomobili araştırdı. Araştırma sonucunda zanlıların kullandığı otomobile ulaşıldı.
Görevlendirilen özel ekibin çalışması sonucu Mehmet Ş.B, sevgilisi Ramila B. ve kardeşi Murat B, İstanbul Bahçelievler'deki bir eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlıların olayda kullandıkları silah ve bıçak ise Antalya Alanya Karayolu'nda bir arazide bulundu. Film gibi bir takip sonucu yakalanan zanlıların sorgusunun sürdüğü ve gün içerisinde adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.
(AB-HO-Y)

10.12.2012 14:10:24 TSI

Editör: Wan Haber