Kula Özel Ufuk İlköğretim Okulu'na konuk olan Ahlat ve Adilcevas ilçelerindeki eğitimciler, Kardeş Okul Projesi kapsamında geldikleri ilçeye hayran kaldı.
Kula'nın tarihi ve turistik mekânlarını gezen kafile, daha sonra Türk evinde yemek yedi ve yorgunluk attı. Kula evlerine hayran kalan konuklar, dışarıdan bakınca görülmeyen, fakat içinde bir saklı cenneti barından ilçe diyerek Kula'ya övgülerde bulundu. Geziye Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Adilcevas İlçesi Milli Eğitim Müdürü Halil Altun, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç ve 32 Bölge Okulu müdür ve öğretmenleri katıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Çarpan, "Bu tür organizasyonlar eğitim ve öğretimde geniş bir vizyona sahip öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmeleri ve daha verimli olmaları konusunda yararlı olacaktır. 'Çok gezen çok bilir' deyiminden yola çıkarak, bildiklerini ve gördüklerini öğrencilerine aktaran öğretmenlerimiz memleket sevdalısı öğrenciler yetişmesinde önemli rol oynayacaklardır" dedi.
Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıç da, "Gösterilen ilgi ve alakadan dolayı memnun kaldık. Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan ve Özel Ufuk İlköğretim Okulu Müdürü Sosyal Tokuç ile Kula Belediyesi personeli bizleri en iyi şekilde ağırladılar. Bu iade-i ziyaret bizler için çok verimli geçti. Kula, beklediğimizin üzerinde bir potansiyele sahip. Karşılıklı olarak bilgi alış verişinde bulunduk" diye konuştu.
(HY-ERG-Y)

05.02.2013 09:41:42 TSI

Editör: Wan Haber