Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş'nin, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, olağanüstü genel kurul toplantısı yapacağını duyurdu.
KARDEMİR A.Ş tarafından KAP'a yapılan açıklamada yönetim kurulunun 4 Şubat 2013 tarihli toplantısında, olağanüstü genel kurul toplantısının 1 Mart 2013 Cuma günü saat 14.00'de Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi konferans salonu Balıklarkayası kampüsünde yapılmasının kararlaştırıldığı açıklandı.
KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şirket Ana Sözleşmesinin, " Denetçiler ve görevleri" başlıklı 13. Maddesi, "Genel Kurul" başlıklı 14. Maddesi ile "Bağımsız Denetleme" başlıklı 20. maddesinin değiştirilmesi hususlarında karar alınarak, Sermaye Piyasası Kurulu ile T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığına gerekli izinlerin alınması için müracaat edilmesi ve Ana Sözleşmemizin 13., 14., ve 20. maddelerinin yapılacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir" denildi.
1 Mart 2013 Cuma günü yapılacak olan Olağanüstü genel Kurulda açılış konuşmaları, saygı duruşu, toplantı başkanlığı'nın teşkili, toplantı başkanlığı'na tutanakları imzalama yetkisinin verilmesinin ardından kayıtlı sermaye tavan artırımı ile Ana Sözleşmenin 6, 13, 14, 20. maddelerinin tadilinin görüşülmesi ve karara bağlanması, bağımsız denetim kuruluşunun seçimi, yönetim kurulunun önerdiği genel kurulun çalışma esas ve usulleri hakkında iç yönergenin onaylanması yapılacak. Sermaye Piyasası Kurulu Denetleme Dairesi Başkanlığı'nın kurul karar bildiriminin C maddesine ilişkin olarak genel kurula bilgi verilmesi ve yönetim kurulu üyelerine TTK'nin 395 ve 396'ncı maddelerinde yazılı iznin verilmesinin ardından sona erecek

SERMAYE ARTTIRIMINA SPK İZNİ
KARDEMİR'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan diğer açıklamasında, şirket ana sözleşmesinin "Şirketin Sermayesi" başlıklı 6. maddesi kapsamında Kayıtlı Sermaye tavanının 1 milyar 200 milyon TL'den 3 milyar TL'ye yükseltilmesi ile buna ilişkin tadil tasarımız Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı tarafından uygun bulunmuştur" denildi.
(YE-YHY-Y)

05.02.2013 19:17:01 TSI

Editör: Wan Haber