Kardemir D.Ç. Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, kadrolarında bulunan Lualua ve Ahmet İlhan'la ilgili olarak hiçbir takımdan resmi teklif almadıklarını söyledi.
Takımın 2 gün önce Antalya Belek'te kampa girdiğini orada 6-8 ve 11 Ocak'ta hazırlık maçlarını yaptıktan sonra Karabük'e döneceğini söyleyen Şahin, "Orta sahaya transferimizi yaptık. Eski oyuncumuz Hakan Özmert ile genç yetenek olarak gördüğümüz Umut Sözen ile ön protokol yaptık ve yarın resmi sözleşmemizi yapacağız. Bunun yanında bir tane de stoper oyuncu alacağız. 2-3 futbolcu üzerine duruyoruz ve yabancı olacak. Transfer komitemiz bununla ilgili çalışmalarını sürdürüyor ve hafta başında bitirmeyi hedefliyoruz. Santrafor ile ilgili çalışmamız var ama oraya çok fazla yoğunlaşmadık. Gökhan Ünal'dan çok umutluyuz. Söz verdi ve ligin ikinci yarısında beklentimiz büyük. Yanlış tedavi süreci nedeniyle biraz uzun sürdü. Şimdi daha iyi ve takıma faydalı olacak. İyi başladı ve evlendi. Gerekirse gerektiği yerlere transfer yaparız ama şu anki programımız böyle. Lualua ve Mabila Afrika kupasına gideceğinden net oyuncu alalım istiyoruz. Alternatifli oyuncular alalım dedik ama bu iki oyuncunun Afrika kupasına gitmesi nedeniyle plan değişikliğine gitmek zorunda kaldık. Oynayabilecek oyuncu almanın gayretinde olduk" dedi.
Takımdan ayrılan oyuncularla ilgili de konuşan Şahin, "Mehmet Yıldız'ın görüşmeleri devam ediyor netleşen bir şey yok. Cernat'ın yüzde 90 seviyesine geldi. Muhammet ayrıldı ve bazı kulüplerle kendisi görüşüyor. Bilal Kısa Akhisar'a gitti. Jahiç'le ilgili olarak da menajerler çalışıyor" ifadesinde bulundu.

"RESMİ TEKLİF GELMEDİ"
Oyuncu satmaktan ziyade takviye yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Şahin şunları söyledi:
"Transfer haberleri çıkıyor, hiçbir zaman bize resmi teklifle gelen olmadı. Biz oyuncu satmaktan ziyade takviye yapmanın hesabını yapıyoruz. Özellikle Lualua ile ilgili gelen resmi bir teklif olmadı. Hiçbir futbolcumuzu devre arasında satmayı bile düşünmedik. Gazetelerde sürekli bazı oyuncularımızla alakalı transfer haberleri çıkması aslında bizim için sevindirici. Çünkü lig başında doğru transferler yaptığımızı gösteriyor. Lualua Ahmet İlhan ve diğer oyuncularıma gelen teklifler bizi mutlu ediyor, onların kafalarını karışmaması lazım mutlu olmaları lazım, demek ki değerli oyuncular. Beğenilmeyen oyuncular olsaydı hiç transfer haberi çıkmazdı. Bize gelen resmi teklif yok ve değerli oyuncularımızı devre arasında satmayız ve satmayacağımızı da beyan ettik. Bulunduğumuz konum bizi aldatmasın. 24 puan ilk yarı için güzel bir puan. Önemli olan sezon sonunda nerede bitirdiğimiz. Yukarısı ile aşağısı ile puan farkı yok, iki maç kaybettik mi aşağılara, kazandı mı üst sıralara çıkıyoruz. Sezon sonunda bitirmek istediğimiz seviyeye ulaşmak için ayağımızı yere sağlam basmaya çalışıyoruz. İkinci yarı Karabükspor adına kazasız belasız geçirerek ligi bulunduğumuz konumda bitirmeyi hedefliyoruz."
(ET-BH-S)

04.01.2013 13:32:14 TSI

Editör: Wan Haber