Nevşehir Özel Kardelen Koleji lise Fotoğraf Kulübü öğrencileri dün açılışı gerçekleştirilen Suriye'de zulme uğramış Suriyelileri anlatan fotoğraf sergisini gezdi.
Özel Kardelen Koleji Fotoğraf Kulübü öğrencileri Nevşehir'de Suriyeli mülteciler için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde açılan fotoğraf sergisini gezdi. Özel Kardelen Koleji 12. sınıf öğrencilerinden Ceyda Karacaoğlan sergilenen fotoğraflardan dolayı çok etkilendiklerini söyledi. Karacaoğlan:"Bizler sıcacık evlerimizde yatarken orda bizler gibi okuma gereken arkadaşlarımız savaş zulmüne uğramaktadırlar. Gerçekten böylesine anlamlı bir fotoğraf sergisini gezerek oradaki savaş ortamını fotoğraflarla anlatan sergiyi gezmek bizleri son derece etkiledi. Umut ediyorum ki 2013 yılında tüm dünya barış içerisinde yaşar ve Suriye'de süren savaşta sona erer" diye konuştu.
Özel Kardelen Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mehtap Kulaç ise: "Öğrencilerin böylesine anlamlı bir fotoğraf sergisin gezerek orada yaşanan ortamı fotoğraf kareleri ile görmesi hem onları hem de bizleri derinden etkiledi. Böylesine anlamlı bir etkinlik yapan başta Nevşehir Valiliğimiz olmak üzere, Nevşehir Belediyesine ve 19 sivil toplum kuruluşa teşekkür ederiz" dedi.
(COŞ-AÖ-Y)

15.01.2013 14:41:44 TSI

Editör: Wan Haber