Nevşehir Özel Kardelen Koleji Anaokulu ve ilkokul öğrencileri Hayalicinas Tiyatrosu tarafından sergilenen Hacivat ve Karagöz gölge oyununu izlediler.
Özel Kardelen Koleji Anaokulu ve ilkokul öğrencileri okul konferans salonunda hacivat ve karagöz gölge oyununu büyük bir mutluluk içinde izlediler. Hayalicinas Tiyatrosu tarafından geleneksel Türk tiyatrosunun temel taşlarından biri olan gölge oyununu izleyen minik öğrenciler büyük bir mutluluk duydular. Halicinas Tiyatrosu sahibi Tevfik Dinç: '' Kardelen Koleji'nde düzenlemiş olduğumuz gölge oyunumuza gerçekten öğrenciler büyük bir ilgi gösterdiler. Biz burada öğrencilere Ton Ton Amca ve Hacivat Karagöz gölge oyununu sergiledik. Gölge oyunumuzda çocuklarda obezite ve diyabete yönelik bilgiler vermiş olduk. Aynı zamanda geleneksel olan tiyatro kültürümüzü öğrencilerimize tanıtıyoruz. Burada öğrenciler arkadaşlık ilişkileri, yardımlaşma, sağlıklı ve düzenli beslenme, sporun önemi gibi konuları da işliyoruz. Asıl amacımız ise geleneksel Türk tiyatro kültürlerinden biri olan ve somut olmayan kültürel mirasımız olarak kabul edilen karagöz oyununu öğrencilere tanıtılması, sevdirilmesi be kültürel sanat mirasımızın yaşatılmasıdır.'' dedi.
Özel Kardelen Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Özgül Saygılı ise: "Böylesine anlamlı bir tiyatro oyununu okulumuzda öğrencilerimize sergiletmekten dolayı son derece mutluyuz" diye konuştu.
(COŞ-AÖ-Y)

14.01.2013 13:19:24 TSI

Editör: Wan Haber