Giresun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapalı olduğu Güce ilçesi Tekkeköy'de baltayla ayağını kesen 23 yaşındaki Ş. G. ile Dereli ilçesi Çalca Köyü Meşeliyatak Mevkiindeki evlerinde rahatsızlanan 10 yaşındaki İ. B. ve 13 yaşındaki M.B.ye ulaştı.
Güce ilçesi Tekkeköy'den Ş. G.'nin balta ile ayağını kestiğinin haber verilmesi üzerine 112 Acil Yardım Ambulansı talep edildi. Ancak, yoğun kar yağışının kapattığı yolda ambulans yaralıya ulaşamadı. Bunun üzerine harekete geçen UMKE ekibi kapalı yolu yaya olarak aşarak ulaştığı yaralıya ilk müdahalede bulundu. İlk müdahalesi yapılan yaralı, uzun uğraşlar sonucu ambulansın bulunduğu bölgeye getirildi ve hastaneye nakledildi.
Diğer bir ambulans talebi de Dereli ilçesi Çalca Köyü Meşeliyatak Mevkiinden geldi. Ateşi yükselen 10 yaşındaki İ. B. ve 13 yaşındaki M. B. için çağrılan ambulans, yoğun kar yağışının kapattığı yolda ilerleyemedi. Bunun üzerine haber verilen UMKE, çok geçmeden yola çıktı.
Önce ambulansın bulunduğu bölgeye varan UMKE ekibi, yaklaşık iki saatlik yürümenin ardından hastaların bulunduğu eve ulaştı. Hastaları sırtına alan UMKE ekibi, karın tamamen kapattığı yolda 6 saat yürüme ile sabah saat 06.30'da hastaları bekleyen ambulansın yanına geldi. Ateşi yükselen İ. B. ve M. B.'i ambulansta bekleyen sağlık görevlilerine teslim eden UMKE ekibi, bu kez kar altında kalan araçlarını çıkaramadılar. Bölgede mahsur kalan UMKE ekibinin yardım talebi üzerine harekete geçen Giresun 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ekibi bölgede mahsur kalan UMKE ekibini alarak Giresun merkeze döndüler.
(MB-ÖS-Y)

09.01.2013 15:43:26 TSI

Editör: Wan Haber