Ümraniye'de arkadaşlarıyla karda kızakla kayan küçük kız, otomobilin altında kaldı. Ölümden dönen küçük kız, polis ekipleri tarafından hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, olay, saat 13.30 sıralarında Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi Görgülü Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, kar nedeniyle okulların tatil edilmesini fırsat bilen Ahmet Yavuz İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Sinem Zehra Demir(10), arkadaşlarıyla oyun oynamak için dışarı çıktı. Evinin bulunduğu sokakta arkadaşlarıyla birlikte kızak kaymaya başlayan küçük kız, kar tutan sokakta bir süre yokuş aşağı kaydı. Küçük çocukların sokakta kaydığı sırada, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 77 AK 094 plakalı araç, Ozan Caddesi'nden dönmeye çalışırken kayarak Görgülü Sokak'a girdi. Aracın kaydığını gören çocukların hepsi kaçarken o sırada kar üzerinde kayan Sinem Zehra Demir, aracın altına girdi. Olayı gören vatandaşlar hemen küçük kızı aracın altından çıkarmaya çalıştı. Bir yandan da polis ekiplerine haber veren vatandaşlar, küçük kızı kısa sürede aracın altından çıkardı.
Olay yerine gelen polis ekipleri araç sürücüsünü gözaltına alırken, yaralanan küçük Sinem için de ambulans istedi. Ambulans beklerken üşümesin diye çevrede bulunan bir eve götürülen Sinem Zehra Demir'in babası Mithat Demir de kazayı duyunca olay yerine geldi. Uzun süre ambulans bekleyen küçük Sinem, hava şartları nedeniyle ambulans gelemeyince, polis otosuna bindirilerek Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altındı.
Öte yandan, küçük kızı aracın altından kendisinin çıkardığını ifade eden Adnan Oğurlu "Araç üst yoldan geliyordu. Sağa dönecekti. Dönemeyince kayarak bu sokağa girdi. Çocuklarda o sırada burada kayıyorlardı. Araç gelince küçük kız arabanın altında kaldı. Çok önemli bir şeyi yok "Omuzlarım ağrıyor" diyordu" şeklinde konuştu.
(ÖFA-ÖK-Y)

08.01.2013 15:28:09 TSI

Editör: Wan Haber