Kahramanmaraş'ta karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 kardeş hayatını kaybetti.
Alınan bilgilere göre olay, dün gece Yörükselim Mahallesi 24. Sokak'taki Ahmet ve Aysel Bozkurt çiftine ait ikamette meydana geldi. Sabah namazını kılmak için kalkan anne Aysel Bozkurt, çocukları Süleyman (21), Hatice Nur (14) ve Gülsüm'ün (13) yattığı odaya geldi. Kapıyı araladığında odadaki kokuyu fark eden anne, hemen eşini uyandırarak durumu 112'ye bildirdi. Hastaneye bir sokak mesafedeki eve gelen sağlık ekipleri, kardeşleri alarak Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi Yörük Selim Ek binasına götürdüler. Burada Süleyman ve Hatice Nur'un hayatını kaybettiği belirlenirken, durumu ağır olan Gülsüm Bozkurt yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Ailenin yakınlarından Yaşar Büyükciğer, olayın soba borusunun bacayı tıkaması sonucu meydana geldiğini söyledi. Gece yatmadan önce eşi Emine Büyükciğer ve ablası Aysel Bozkurt'un arasında soba zehirlenmesi konusunun geçtiğini belirten Yaşar Büyükciğer, "Sabahleyin ablamız namaza kalkıyor, çocukları uyandırmaya gittiğinde zehirlendiklerini görüyor. Ambulans çağırıyorlar, hastaneye gittiklerinde 2 çocuk vefat ediyor, diğeri de tedavi altına alınıyor. Dün akşam eşim ablasını uyardı. O da tamam demişti. Kömür atmışlar ama yandı diye uyumuşlar. Ancak yanmamış ve gece zehirlenmeye neden olmuş. Bir de sobanın borusu bacayı tıkamış. Ondan dolayı zehirlenme olmuş" dedi.
İki kardeşin cenazelerinin yapılacak otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edileceği bildirildi.
Kentte meydana gelen bir diğer zehirlenme vakasında, aynı aileden 4 kişi karbonmonoksit gazından etkilendi. Karacaoğlan Mahallesi 35. Sokak'ta ikamet eden Mustafa Kuruçay, saat 23.00 sıralarında eşi Hatice, çocukları Tolga, Eda Şengül ve Orhan'ın gazdan etkilendiğini fark etti. Eşini ve çocuklarını hemen Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi Ek Hizmet binasına getiren Kuruçay, burada yer olmayınca KSÜ Tıp Fakültesi'ne gitti. Kuruçay'ın eşine ve 2 çocuğuna burada müdahale edilirken, 8 yaşındaki Tolga'nın yaşı küçük olması nedeniyle Çocuk Hastanesi'ne gönderilmesi istendi. Kuruçay, bunun üzerine ailesinin tüm fertlerini Vatan Hastanesi'ne getirerek tedavi ettirdi. Hastaneye ilk gelişinde durumu ciddi olan Tolga, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Küçük çocuğun hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.
Öte yandan, Kahramanmaraş il merkezinde bir gecede 100'den fazla karbonmonoksit gazı zehirlenmesi meydana geldi. Gece boyu etkili olan poyraz nedeniyle 112 ekipleri sabaha kadar şehrin çeşitli yerlerinde zehirlenen vatandaşları hastanelere taşıdılar. Gece zehirlenen vatandaşlardan yaklaşık 70'i Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi'nde, 28'i Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, yaklaşık 15 hasta ise özel hastanelerde tedavi altına alındı.
(YUT-CC-Y)

10.01.2013 14:17:37 TSI

Editör: Wan Haber