Karayolları 118. Bitlis Şubesi Şefliği'nde işten çıkarılacak olan taşeron işçiler için, Yol-İş Sendikası üyeleri basın açıklaması yaptı.
Karayolları 118. Bitlis Şube Şefliği önünde düzenlenen basın açıklamasının metnini okuyan Türkiye Yol-İş Sendikası Disiplin Kurulu Üyesi Metin Avcil, işyerlerinde meydana gelebilecek gelişmelerin, doğrudan işlerini, aşlarını ve geleceklerini etkileyeceğini söyledi. 28 Ocak'ta Türkiye Yol-İş Sendikası üyelerinin Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğü önünde 5 bin kişinin katılımıyla basın açıklaması yaptığını anımsatan Avcil, ''Emek harcayan sınıf arkadaşlarımız, her yer işimizdir, işyerlerimizdir. Bu işyerlerinde meydana gelebilecek gelişmeler doğrudan işimizi, aşımızı ve geleceğimizi etkilemekte. Duyarsız kalmadık ve duyarsız kalmayacağız. Türkiye Yol-İş Sendikası, bu işyerlerinde alın teri döken onurlu insanların birliğinin adıdır. 28 Ocak'ta Ankara'da yapılan basın açıklaması bir mücadele kampanyasıdır. Bu saatte 81 vilayetteki üyelerimiz, işyerlerinde bizim gibi toplandı. Ankara'da yükselen taleplerimizin hayat bulması için bir adım daha atıyoruz. Ankara'da 5 bindik. Bugün 10 binleriz, çocuklarımızla yüz binler, 81 vilayette ise milyonlarız. Kısacası biz Türkiye'yiz'' dedi.
Yol-İş Sendikası Bitlis İşyeri Baş Temsilcisi Mehmet Şah Aslan ise, yüzlerce şantiyede, yolda, köprüde, kar mücadelesinde ve ofislerde çalışanların kararlılığının alkışlara dönüştüğünü belirtti. Aslan, bu eylemlerin dertlerin anlatılması ve meramların duyurulması amacıyla yapıldığını kaydetti. Aslan, ''Kolay kolay sokaklara çıkmayız. Ancak işimiz, aşımız ve çocuklarımızın geleceği için neler yapabileceğimizi Tandoğan, Sıhhiye, Kızılay, İzmir ve İstanbul meydanları iyi bilir. Eğer Yol-İş Sendikası üyeleri sokaklara çıkmışsa, diyalog adına tüm yollar bitmiş demektir. Onlar bizi sokağa mecbur ediyorlar ve davet ediyorlarsa, davetleri kabulümüzdür. Yol-İş Sendikası, ülkemizin en çileli işlerini canlarını ortaya koyarak yapan işçilerin sendikasıdır. Aşılmayan dağlar, bizim ellerimizle aşılıyor. Geçilmeyen vadileri köprülerle ve viyadüklerle geçmeyi biz biliriz. Aylar süren kar yağışıyla geçit vermeyen yolları açarak canları kurtarırız" diye konuştu.
(VO-MSA-Y)

04.02.2013 14:44:43 TSI

Editör: Wan Haber