KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan Newroz dolayısıyla bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Karayılan,"Eğer Tayyip Erdoğan ve AKP bu katliamcı, ırkçı tavrından geri adım atarsa, Newroz yeni bir atılım ve çözümün gelişmesine vesile olabilir" dedi. 

MÜZAKERELER BAŞLASIN

''Dolmabahçe anlaşması çerçevesinde müzakerelerin başlamasına, hareket olarak hazır olduğumuzu belirtiyoruz" diyen Karayılan, "En güçlü dönemimizi yaşıyoruz. İrademizi ortaya koyarsak, düşman geri adım atacaktır. O zaman çözüm ve barış gerçekleşir" ifadesini kullandı. Murat Karayılan’ın yaptığı açıklamalar şöyle:

NEWROZ BARIŞI HEDEFLİYOR

Newroz birlik, mücadele ve özgürlük günüdür. Barış özgürlük ile mümkündür. Dolayısıyla Newroz'un barışı hedeflediğini söyleyebiliriz. Mücadelemiz ile daha çok anlam kazanan Newroz, bizler için her zaman yeni başlangıçlar, yeni atılımlarının başlangıcı olmuştur. Bu temelde güncellenen Newroz, Kürdistan’da bir halkın ve ulusun bayramı olarak meşrulaştı.

NEWROZ KİTLESEL OLMALI

AKP devleti her gün bir kentte Newroz kutlamasını yasaklıyor. Diz çöktürme planı çerçevesinde kutlamalar yasaklanıyor. Zaten bu temelde Kürtleri baskı altına alıp, haklarını elinden almayı planlıyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Halkımız Newroz’u kutlamalıdır. Yasaklanan yerlerde Newroz kitlesel kutlanmalıdır.

YASAKLANAN YERLERDE KUTLAMA YAPILACAK

Yasaklanan yerlerde de kutlama yapılacaktır. Çünkü bu bizim geleneğimizdir. Halkımız devletin yaklaşımını değil, kendi tutumunu esas almalı, Newrozu’nu kitlesel ve coşku ile kutlamalıdır. Zaten tarihin her döneminde, yasaklamalara rağmen halkımız Newroz’da alanlara inip bayramını kutlamıştır. Bu meşrudur. Nasıl ki eskiden yasaklara rağmen kutlamalar gerçekleşti, şimdi de kutlamalar olacaktır.

2016 NEWROZ'U YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLABİLİR
2016 Newrozu’nu tarihi bir süreçte karşılıyoruz. Şuan savaş durumu yaşanıyor. Böylesi bir dönemde karşıladığımız Newroz'un yeni bir başlangıç olabileceğini belirtiyoruz. Nasıl ki Önderliğimiz 2013'te adım attı, 2016 Newroz’u da buna adaydır.

BİZ ÇÖZÜM İÇİN HAZIRIZ!

Eğer Tayyip Erdoğan ve AKP bu katliamcı, ırkçı tavrından geri adım atarsa, Newroz yeni bir atılım ve çözümün gelişmesine vesile olabilir. Bu temelde beklenti içinde olanlara; Önder Apo'nun özgürlük koşulların sağlanması ve izleme heyeti gözetimi altında Dolmabahçe anlaşması çerçevesinde müzakerelerin başlamasına, hareket olarak hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

PKK HENÜZ ŞEHİR SAVAŞINA BAŞLAMADI

Bazıları PKK’nin şehir savaşına başladığını söylüyor. Hayır PKK şehir savaşına henüz başlamış değil. Gençlere, halka yönelen AKP'ye karşı, halk polislerin mahallelerine girmesini engellemek için masumane bir şekilde hendek kazdı ve panzerlerin geçmesini önledi.

Editör: Wan Haber