KCK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, bölgede devam eden çatışma ve operasyonlar için '14 Aralık itibariyle sürecin yeni bir aşamaya geçtiğini ve bir iç savaş durumunun yaşandığını' söyledi.

Fırat Haber Ajansı’nın aktardığına göre; Karayılan, ‘devletin Kürt halkını iradesizleştirmek istediğini’ savundu ve ‘saldırılara karşı direneceklerini’ söyledi.

Karayılan ayrıca, açılan hendeklerin savunma amaçlı olduğunu ve herkesin bu durumdan mesaj çıkarması gerektiğini belirtti.

PKK militanlarının henüz şehre inmediğini vurgulayan Murat Karayılan, direnişin Kürt gençleri öncülüğünde devam ettiğini, kendilerinin de sonuna kadar gençliğe destek olduklarını söyledi.

Karayılan; “Ateşle oynuyorsunuz. Böyle yapmaya devam ederseniz, gerilla daha da fedaice katılacaktır. Ve artık Kürt halkı ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki bağ tamamen kopacaktır. Siz tank ve toplarla halkımızı ezerseniz, biz artık beraber yaşayamayız.” diye konuştu.

“Lozan Antlaşması ortadan kalkıyor”
Karayılan; “Özellikle Kobani ve Şengal’in başarısı ile Kürt halkının Orta Doğu’da temel bir aktör olduğu ortaya çıktı. Kürt halkı olmadan bölge yeniden dizayn edilemez (…) Kürt inkârı üzerinde şekillenen Lozan Antlaşması artık ortadan kalkıyor (…)Dolayısıyla, Davutoğlu daha bir yıl önce karar aldıklarını söylüyor ki bu doğrudur. Kobani başarısından sonra, daha Ekim ayı sonunda, Milli Güvenlik Kurulu Toplantısında topyekun savaş kararı aldılar” ifadelerini kullandı.

“Hendek kendini savunmadır. Kürt toplumu kendisini savunmak için hendek açmaya mecbur kalmıştır” diyen Karayılan;”İşte ‘Orada hendek var, PKK var, mecburen müdahale edilmesi gerekiyor ve bundan dolayı müdahale ediliyor’ yaklaşımı ile yansıtılıyor. Bu doğru değildir” diye konuştu.

Koruculara da çağrıda bulunan Karayılan, “Kimse artık bu oyuna gelmemeli. Korucular gençlere saldırmamalı” dedi. (BBC Türkçe)

Editör: Wan Haber