Bu sezon TFF 3. Lig 1. Grup'ta mücadele edecek olan Van Büyükşehir Belediyespor, Erzurum'da girdiği kampın son etabında çalışmalarını sürdürüyor.

Adeta yeni bir takım olarak yeni sezona başlayacak olan Van Büyükşehir Belediyespor'da hazırlık maçlarına büyük önem veriliyor. Kapm süresince 6 hazırlık maçı yapan Van Büyükşehir Belediyespor, 2 hazırlık maçı yaptıktan sonra kamp çalışmalarını tamamlayacak. Çarşamba günü kamp çalışmalarına son noktayı koyacak olan Van Büyükşehir Belediyespor, 2 günlük iznin ardından Van'da kendi tesislerinde toplanarak lig hazırlıklarına başlayacak.

"İYİ BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRDİK"

Takımın son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyespor Sportif Direktörü Turgay Karatekin, takımın iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini söyledi. İç transferlerle birlikte dış transferde de imkanlar ölçüsünde birçok futbolcu ile anlaşma sağlandığını anlatan Karatekin; "Yaklaşık 20 gündür Erzurum'da kamptayız. Burada iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bir yandan hazırlık maçları, bir yandan transfer çalışmalarını sürdürdük. Gerek bizim takip ettiğimiz gerekse hocamızın istediği futbolcuları, imkanlarımız dahilinde kadroya katmaya başladık. Ve takımımızın gelecek sene mağduriyet yaşamaması için futbolcularla en az 2 yıllık sözleşme imzalamaya özen gösterdik. Transfer çalışmalarımızı henüz noktalamış değiliz. Eksik gördüğümüz mevkilere nokta transferler gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

"CUMA GÜNÜ VAN'DA TOPLANACAĞIZ"

Erzurum'daki kamp çalışmalarının Çarşamba günü tamamlanacağını aktaran Karatekin; "Yeni bir takım oluşturuyoruz. O yüzden bizim için hazırlık maçlarının büyük bir önemi var. Hazırlık maçları ile hem takımın eksiklerini tespit ediyoruz, hem de futbolcuların bir birlerine uyum sürecini aşmaya çalışıyoruz. Şuana kadar 6 hazırlık maçı yaptık, 2 hazırlık maçı daha yapıp kampı noktalayacağız. Ardından futbolculara 2 günlük izin vereceğiz ve Cuma günü Van'da kendi tesislerimizde toplanarak lig hazırlıklarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

"MÜCADELECİ BİR TAKIM KURUYORUZ"

Taraftarların takım ile ilgili beklentilerin farkında olduklarını dile getiren Karatekin açıklamalarını şu şekilde noktaladı; "Vanspor'un geçmişi başarılarla dolu. Taraftarlarımız da geçmişte elde edilen başarıları bildikleri için doğal olarak takımlarından çok şey bekliyorlar. Bizler de imkanlarımız elverdiği kadar iyi bir takım kurmanın gayreti içerisindeyiz. Herşeyden önce mücadele eden, pes etmeyen, savaşan, oynadığı oyunla taraftara zevk verebilecek bir takım kurmanın çabası içerisindeyiz. Umarım bunu başarırız. Yönetimimizle, taraftarlarımızla, teknik heyet ve futbolcularımızla, kentteki tüm kademedeki insanlarımızla el ele verip kenetlenerek başarıyı yakalayabiliriz. Bu nedenle bütün Van'ın, takımına sahip çıkması gerekiyor. Bizim de beklentimiz budur."

Kaynak: Prestij Gazeteesi

Editör: Wan Haber