Karate 1 Premier League'in Paris ayağını Türkiye bir altın, bir gümüş ve iki bronz madalya ile tamamladı. Bireysel katada Arslan Çalışkan finalde Sırp rakibini geçerek altın madalya kazandı.
Karate 1 Premier League'in Paris'te yapılan ilk ayağında Türk karateciler dört madalya kazandı. 'Karatenin Şampiyonlar Ligi' olarak kabul edilen organizasyonda bireysel erkekler katada Arslan Çalışkan altın madalya alırken, erkek kata takımı ise finalde evsahibi Fransa'ya yenilerek gümüşte kaldı. Erkekler kumitede ise, dünya şampiyonu Enes Erkan ile Ömer Kemaloğlu bronz madalya ile turnuvayı tamamladı.
Pierre de Coubertin Spor Salonu'ndaki Karate 1 Premier League Paris Turnuvası'nda ülkemize tek altın madalyayı Arslan Çalışkan kazandırdı. Yarı finalde Taipei'den Wang Yi-Hsiang'a 4-1'lik üstünlük sağlayan Çalışkan, finalde Sırp rakibi Dejan Pajkic'i 5-0'lık sonuçla geçerek zirveye çıktı.
Başarılı katacı ikinci madalyasını erkekler takım katada kazandı. Arslan Çalışkan, Orçun Duman ve Metin Sofuoğlu'ndan oluşan ve Paris'teki dünya şampiyonasında evsahibi Fransa'ya kaybederek bronz madalyadan olan erkek kata milli takımı bu kez finalde rakibine mağlup oldu. Mücadeleyi 3-2 kazanan Fransa şampiyon olurken, Türkiye ikincilikle yetindi.
Kafileyle birlikte Paris'te bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Karate 1 Premier League'de alınan sonuçların tatmin edici olduğunu söyledi. Asıl hedeflerinin Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları olduğunu vurgulayan Delihasan, "Karatecilerimiz yeni sezon hazırlıklarına bir-iki hafta önce başladı. Dolayısıyla bu sonuçları ölçü kabul etmiyoruz. Ama yine de elde edilen derecelerden memnunuz" diye konuştu.
(MFS-MFS-S)

20.01.2013 18:41:55 TSI

Editör: Wan Haber