Kasım ayında Paris'te düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda tarihi başarı elde eden Karate Milli Takımı, 2013'ün ilk sınavını yine Fransa'da verecek. Karate 1 Premier League'in ilk ayağında Türkiye'yi erkek sporcular temsil edecek.
'Karatenin Şampiyonlar Ligi' olarak kabul edilen Karate 1 Premier League'de sezon Paris'te açılıyor. Açılış turnuvasında Türkiye adına Erkek Kumiteciler Ve Erkek Kata Milli Takımı yarışacak. Dünya şampiyonu Enes Erkan'ın ( 84 kg) yanı sıra Aykut Kaya (60 kg), Ömer Kemaloğlu (67 kg), Serkan Yağcı (75 kg) ve Yavuz Karamollaoğlu (84 kg) Paris'te tatamiye çıkacak. Orçun Duman, Arslan Çalışkan ve Metin Sofuoğlu'ndan oluşan dünya beşincisi Erkek Kata Milli Takımı da organizasyonda madalya kovalayacak.
Pierre de Coubertin Spor Salonu'ndaki Karate 1 Premier League Paris Turnuvası'nda cumartesi günü erkeklerde 60, 75 ve 84 kilo müsabakaları yapılacak. Pazar günü ise takım kata müsabakalarının yanı sıra 67 ve 84 kilo maçları organize edilecek.
Bu arada kafileyle birlikte Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da Fransa'ya gitti. Delihasan, karatede son iki yılda elde edilen başarılı sonuçların 2013'te de devam etmesi için çalıştıklarını belirterek, "Mayıs ayındaki Avrupa Büyükler Şampiyonası ile Haziran ayındaki Akdeniz Oyunları'nın hazırlıklarına başladık. Hazırlık döneminde zorlu turnuvalara katılarak eksiklerimizi göreceğiz. Paris'teki turnuva da bunlardan biri" dedi.
Karate 1 Premier League'in ikinci ayağı 9-10 Mart tarihlerinde Hollanda'nın Dordrech şehrinde yapılacak.
(BH-BH-S)

18.01.2013 14:25:14 TSI

Editör: Wan Haber