Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2012 yılında beklentilerin üzerine çıktıklarını söyledi.
Geride kalan bir yılda Karatay'a kazandırılan yatırımlar ile ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Mehmet Hançerli, 140 milyon lira olan 2012 bütçesine ek bütçe yaparak 172 milyon liraya çıkardıklarını belirterek, "Asfaltta 150 bin ton olan hedefi, 157 bin tona çıkarttık. Karatay ve Konya'mız için çok önemli projeleri geçekleştirdik. Bu hizmetlerden en önemlileri Konya'nın en büyük oto parkı Şems Katlı Otoparkını 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Yine bu süreçte Kongre ve Gençlik Merkezi temelini atarken, toplu konutlar ve kentsel dönüşüm çalışmalarına da hızla devam ettik. 2012 yılında Semt polikliniği, Aziziye Kültür Merkezi, Aşkar Höyüğü Park ve Sosyal Donatı alanı gibi birçok hizmetin hem temel atma, hem de açılışlarını gerçekleştirirken eğitim yatırımlarına da devam ettik. Karatay İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesinin açılışı, 5 kapalı spor salonu temelinin atılması, 3 ana okulunun açılış safhasına gelmesi, 2 adet suni çim sahanın tamamlanması gibi okullarımıza ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ihtiyaç olan bir çok hizmeti kazandırdık" dedi.
2011 yılında Karatay'da bütçenin ilçe nüfusuna bölündüğünde kişi başı 360 liralık bir harcama yapıldığını ve Türkiye genelinde metropol ilçeler arasında ilk 9'a girdiklerini vurgulayan Başkan Hançerli, "İnşallah 2012 yılında yine gerçekleşen bütçeyi nüfusa böldüğümüzde 465 liralık bir rakam çıkıyor ki, bu rakam bizi Türkiye genelinde büyükşehir metropol ilçeleri arasında ilk 5'e sokacak. Karatay değişiyor ve yenileniyor. Modern Karatay'ın ihyası noktasında bir taraftan milletvekillerimiz, bir taraftan teşkilat mensuplarımız, bir taraftan da hemşehrilerimizin bizi yönlendirmesiyle Karatay'ımız layık olduğu konuma geliyor" diye konuştu.
2013 yılında ise özellikle İstiklal Harbi Şehitliği ve Mevlana Kültür Merkezi karşısında bulunan çöküntü alanının kentsel dönüşüme tabi tutularak Mevlana Müzesi çevresinde ticaret merkezleri, rekreasyon alanları, konaklama alanları ve toplu konut alanlarıyla Konya'nın ve Karatay'ın değişen yüzü konumuna geleceğinin altını çizen Hançerli, 2013 yılının Karatay'a Konya'ya ve Türkiye'ye hayırlar getirmesini temenni etti.
(SA-FM-Y)

01.01.2013 16:47:39 TSI

Editör: Wan Haber