Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Büyükşehir Yasası'nın kabul görmesinin ardından Karatay'ın köylerine ve mahallelerine yapılacak hizmetleri anlatmak üzere Belde, Köy ve Mahalle Muhtarları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Belde Belediye Başkanlarının da katıldığı istişare toplantısında konuşan Başkan Mehmet Hançerli, Karatay'a kaliteli hizmet sunulması ve yapılan çalışmaların halka ulaşması adına mahalle muhtarlarıyla sık sık bir araya geldiklerini belirtti. Mahallerin gerekli tüm eksikliklerinin yerine getirildiğini söyleyen Başkan Hançerli, 2009 yerel seçimleri öncesi Karatay'da mahalle sayısının 108 olduğunu, yapılan düzenlemelerle bu sayı seçim sonrası 55 mahalleye düşürüldüğünü ifade etti. Şimdilerde yeni çıkan Büyükşehir Yasası'yla belediyeye mahalle olarak bağlanan köylerle beraber Karatay'ın mahalle sayısının 88 'e yükseldiğini belirten Başkan Hançerli, ilçede bulunan bütün köylerde yapılan ön çalışmayla ihtiyaç eksikliği noktasında listenin oluşturulduğunu ve vakit geçirmeden gereğinin yapılacağını aktardı.
Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise, son yayınlanan 6360 sayılı yasayla yeni bir düzenlemeye gidildiğini ve bu kanun çerçevesinde hizmetlerin yürütülmesinin sağlanacağını kaydetti. Karatay Belediyesi'nin seçim öncesi köylere yapılması gereken hizmetleri yerine getirme sorumluluğunu şimdiden almış durumda olduğunu belirten Altıntaş, Başkan Mehmet Hançerli'ye bu duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Yapılan değişikliklerin daha ileriye gitmek için olduğunu dile getiren Altıntaş, gelecek günlerde bu hizmetlerin olumlu sonuçlarını alacaklarını temenni ettiğini dile getirdi. Altıntaş, ayrıca gelişen dünya şartlarında, teknolojinin bu kadar arttığı bir ortamda kırsal, merkez ayrımı yapmadan herkesin alması gereken hizmet konusunda çalışmaların yapılacağını da sözlerine ekledi.
(AH-Y)

19.12.2012 17:01:40 TSI

Editör: Wan Haber