Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi'nin ağaçlandırma çalışmaları sürüyor.
Karatay Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarla yeni açılan caddeler ve Aslım Orman Alanı ağaçlandırılıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarının önemine değinerek, yeşil bir Karatay için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini söyledi. Başkan Hançerli, özellikle Aslım bölgesinin yeşil görünüme kavuşması ve iğde kokularının Karatay'ı sarması için 2011 yılında 1 milyon 450 bin metrekarelik alanın ağaçlandırıldığını ve 2013 yılı itibariyle bu alana ilaveten 300 bin metrekarelik bir alanın daha ağaçlandırılacağını vurguladı. Başkan Hançerli, Konya'nın en büyük yapraklı ağaçlandırma alanı denilebilecek Aslım bölgesine iğde, akasya, sofora, dişbudak ve aylantus türü ağaçların dikildiğini kaydetti. Yeni açılan cadde ve sokaklarda ağaçlandırma çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Hançerli, Saraçoğlu ve Akyaka Caddeleri ile Akşehir Konut Yapı Kooperatifi civarında oluşturulan cadde ve sokakların kaldırım kenarlarına çınar, çınar yapraklı akça ağaç ve dişbudak ağaç türlerinin toprakla buluşturulduğunu dile getirdi.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçe genelinde fiziki ve sosyal alanlardaki çalışmaların yanında yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile Karatay'a ve Konya'ya rahat nefes alacakları güzel ortamlar oluşturmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi.
(İP-Y)

03.02.2013 10:36:56 TSI

Editör: Wan Haber