Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, hayata geçirdiği anaokulu projesiyle 3 adet anaokulu binası inşaatında sona yaklaştı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, belediye olarak eğitime olan desteklerinin devam ettiğini ifade ederek, yaklaşık üç ay önce temel atma töreni gerçekleşen anaokullarının inşaat çalışmalarında sona yaklaştıklarını, 2013 yılı içerisinde eğitim ve öğretime başlayacağını ifade etti. Okul öncesi eğitimin önemine değinen Başkan Hançerli, Hacıveyiszade, Erenler ve Akabe Mahallelerine kazandırılan Anaokulu binalarının toplam maliyetinin 1 milyon 500 bin TL'yi bulduğunu kaydetti. Amaçlarının Karatay'da yüksek olan eğitim seviyesinin daha yükseklere çıkarmak olduğunu aktaran Başkan Hançerli, her bir anaokulunun 4'er sınıflı ve 65'er metrekarelik olduğunu, içerisinde ise sosyal aktivite alanları ve toplantı salonlarının yer aldığını dile getirdi.
Müstakil olarak inşa edilen anaokullarının belediye meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda ihtiyaç olan üç bölgeye kazandırıldığını vurgulayan Başkan Hançerli, anaokulların biri Karkent'te bulunan Şefkat Evlerinin yakınına, diğeri Fetihkent ve Karşehir Mahallelerinin ortak kullanabileceği bir alanda yer alan ve yıkılan tekel eski binasının yerine yapıldığını, bir diğer anaokulunun ise Kumköprü Mahallesine inşa edildiğini sözlerine ekledi.
(AH-Y)

15.01.2013 12:41:50 TSI

Editör: Wan Haber