Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 'Karatay Konferansları'nın ikincisi olan "Çocuklarla İletişim" konulu konferans Karatay Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
Konferansa Karatay Belediyesi personeli ile KARMEK kursiyerleri katılım gösterdi. Konferansın konuşmacısı olan KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birol Büyükdoğan, ailenin toplumun çekirdeği ve en güçlü birimi olduğunu belirterek, ailesini arkasına alan çocukların kendini daha sağlam hissettiğini ve gelecekte ülkesine daha faydalı hizmetler yapabildiğini söyledi. İletişimin insanlar arasındaki karşılıklı duygu, düşünce ve bilgi alışverişi olduğunu ifade eden Birol Büyükdoğan, "Çocuğun anne karnında ve doğumla birlikte anneyle iletişimi başlıyor. İletişimde en önemli unsur göz teması kurmak. Çocuğu dinliyorsan öncelikle gözlerine bakmak gerekir. Çocukların sorunlarla baş etmesi için de imkan tanınması gerekir" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Büyükdoğan, çocuğu başkalarının yanında yeren değil, öven bir anne baba disipliniyle yetiştirmenin çocuğa daha fazla fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.
(İHA-FM-Y)

17.01.2013 18:11:28 TSI

Editör: Wan Haber