Her yıl Ocak ve Eylül aylarında olmak üzere 2 defa toplanan Karatay Kent Konseyi, Karatay Belediyesi meclis salonunda 2013 yılı 1. toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya, Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Kent Konseyi yönetimi ve üyeleri katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Abdürrahim Arslan, 2012 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahsederek, oluşturdukları gençlik komisyonları ile gençlerle iç içe olduklarını söyledi. Ardından söz alan Karatay Kent Konseyi Başkanı Ali Ergun ise, Kent Konseylerinin önemine değinerek Karatay'da alınan kararlar doğrultusunda güzel işler yapıldığını söyledi.
Son olarak söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, 6 ayda bir toplanılan Kent Konseyi'nin kenti birlikte yönetmek anlamına geldiğini vurgulayarak, slayt eşliğinde Karatay'da gerçekleştirilen hizmetleri anlattı. Hançerli, özellikle eğitim yatırımlarına ağırlık verdiklerini ifade ederek, "Yerel yönetimler olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. 25 okul ve tesis yaptık. 250 bin nüfuslu Karatay ilçesine 1314 bin konuta imza atarak önemli çalışmalar sergiledik. Büyükşehir Yasası ile 25 kilometre olan hizmet alanı 85 kilometreye çıktı. Yeni bağlanan 29 köy ve 4 beldeye de hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.
Karatay Kent Konseyi toplantısı, soru cevap bölümü ile sona erdi.
(İHA-FM-Y)

27.01.2013 11:12:22 TSI

Editör: Wan Haber