Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi personeline yönelik olarak Büyükşehir Yasası bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Belediye encümen salonundaki toplantı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 2013 yılı birinci 6 aylık Hizmet İçi Eğitim Semineri'ne birim müdürleri ve şef konumundaki personel katıldı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Semineri'nde Büyükşehir Yasası hakkında personeli bilgilendiren Belediye Hukuk İşleri Müdürü Av. Mustafa Doğan, toplantıyla kanunun anlaşılması ve uygulanması açısından karşılaşılabilecek sorunların giderilmesinin amaçlandığını söyledi. Söz konusu kanun ile büyükşehir belediyelerinin sınırlarının il mülki sınırlarına, ilçe belediyelerinin sınırlarının ise ilçe mülki sınırlarına kadar genişletildiğini dile getiren Av. Mustafa Doğan, ilçe mülki sınırları içerisinde bulunan köy ve beldelerin tüzel kişiliklerinin kaldırıldığını, ilgili ilçe belediyesine mahalle olarak bağlandığını söyledi.
Karatay Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Av. Mustafa Doğan ayrıca Büyükşehir Belediyesi olan illerdeki İl Özel İdarelerinin de tüzel kişiliğinin kaldırıldığını belirterek söz konusu kanunun yerinden yönetim ilkesi doğrultusunda yerel idarelerin daha etkin ve verimli çalışabilmeleri açısından bir adım olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA-FM-Y)

04.02.2013 16:32:37 TSI

Editör: Wan Haber