Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Karla Mücadele Ekipleri, meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı kar yağışı uyarısının ardından teyakkuz durumuna geçti.
Yapılan hazırlıklar ve çalışmalar ile ilgili bir değerlendirme yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay'ın rahat ve huzurlu bir kış geçirmesi ve yağışların ilçeyi ulaşım yönünden olumsuz etkilememesi açısından daha güvenli ve rahat ulaşım imkanı sağlamak maksadı ile araç filosuna 6 yeni araç eklediğini belirtti. Karla mücadele için özel olarak üretilen bu araçlardan 4 adedi Kar Bıçaklı, Solüsyonlu ve Paletli Tuz Sericili diğer 2 adet aracın ise Fiber Tanklı Solüsyon araçları olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, bu araçlara düzenli olarak lojistik malzeme desteği oluşturmak için 2 adet 80'er tonluk solüsyon tankının da Karatay Belediyesi Tatlıcak Tesisleri'ne kurulduğunu ifade etti. Başkan Hançerli, belediye olarak kışa hazır olduklarını kaydederek, filoya yeni katılan araçlardan ikisinin solüsyon çalışmalarında diğer 4 aracın ise hem tuzlama hem de solüsyon çalışmalarında kullanılacağını vurguladı. 4,5 metreküplük tuz haznesi bulunan bu araçların önlerinde kar bıçakları ve her birinde 1 tonluk solüsyon tankı bulunduğunu dile getiren Başkan Hançerli, vatandaşların huzurlu bir kış geçirebilmeleri için tüm tedbirleri aldıklarını, kar kalınlığının 10 santimetreye ulaşması ile birlikte ekiplerin kar temizleme çalışmalarına başlayacağını aktardı.
Öte yandan, Karatay Kaymakamlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışma ile de ihtiyaç sahibi Karataylıların kışın soğuklardan etkilenmemesi için kömür yardımı yapıldığını vurgulayan Başkan Hançerli "Vatandaşlarımızın huzuru için yapmış olduğumuz bu özverili çalışmalar bundan sonrada aralıksız olarak devam edecek" dedi.
(AH-Y)

07.01.2013 15:25:53 TSI

Editör: Wan Haber