Kilis Belediyesi tarafından Karataş parkı içerisine 2 bin 500 kişilik Anfi Tiyatrosu, yürüyüş yolları ve çocuk oyun gruplarının yer aldığı şehir parkı haline getirme çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi.
Yaklaşık 75 bin metrekare alana sahip olan Karataş parkını Şehir parkına dönüştürmek ve içerisine 2500 kişilik anfi tiyatro ile birlikte yürüyüş yolları,oturma ve oyun gurupları yapılması için Kilis Belediyesi tarafından hazırlanan proje İpekyolu Kalkınma Ajansına sunulmuş ve bu proje İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından en iyi proje olarak kabul edilmiştir..
Yapılan ihalenin ardından en uygun bedeli veren inşaat firmasına yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanılmış ve yapılan inşaat çalışmalarında Anfi Tiyatro ve sahne kısmı tamamlanma aşamasına geldi.
Ateş tuğlaları ile döşenen yürüyüş yolları ile birlikte elektrik ve sulama için alt yapı çalışmaları da birlikte yapıldı. Kısa zaman içerisinde tamamlanması planlanan park Kilis'e yakışır çok güzel bir park olacağı, içerisindeki 2 bin 500 kişilik anfi tiyatro da sürekli etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca vatandaşların da şehrin trafiğinden, gürültüsünden kaçarak dinlenebilecekleri, spor yapabilecekleri çocukların güvenli bir ortamda diledikleri gibi oyun guruplarında oyunlarını oynayabilecekleri bir şehir parkı olacağı bildirildi. Engelli vatandaşları da unutmayan Kilis Belediyesi bu alana rahatça girebilmeleri ve gezebilmeleri için giriş ve yürüyüş yollarını engelli vatandaşlarımıza göre dizayn etmiş ve yine engelli çocukların da diğer çocuklarla birlikte oynayabilecekleri bin 400 metrekare alan üzerine 200 çocuğun birlikte oynayabilecekleri Kilis'te ilk kez olacak temalı oyun gurupları yerleştireceği bildirildi.
(MAD-MAD-Y)

04.02.2013 13:39:34 TSI

Editör: Wan Haber