Türkiye'nin önde gelen organik tarım merkezlerinden olan Aydın'da seralarda görülen 'Karaşimşek' hastalığı üretimi olumsuz yönde etkiliyor.
Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, örtü altı yetiştiricilik yapan üreticilerin karşı karşıya kaldığı 'Mildiyö (Karaşimşek)' hastalığıyla mücadelesini aralıksız olarak sürdürüyor. Seralarda yerinde inceleme yapan Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, üreticileri bilgilendirerek mücadele konusunda destek veriyor.
Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, Mildiyö hastalığıyla mücadele çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, "Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Sebze Hastalık ve Zararlıları konu uzmanları Ziraat Yüksek Mühendisleri Yasemin Özkul, Nurgül Konak ve Tekniker Şeref Şit tarafından, örtü altında sebze yetiştiriciliği yapan merkez üreticilerinin seralarında kontroller yapılmıştır. Kontrollerde özellikle havalanma problemi olan bazı domates seralarında 'Mildiyö (Karaşimşek) hastalığının yeni başladığı tespit edilmiştir. Mildiyö son derece hızlı ilerleyen ve mücadele yapılmadığı takdirde kısa sürede büyük hasara yol açan bir hastalıktır. Ayrıca ilimizde bu yıl yaklaşık olarak 60 dekar alanda örtü altı marul dikimi gerçekleşmiştir Yapılan kontrollerde marul seralarında da Mildiyö ve Beyaz Çürüklük hastalığının başlamış olduğu görülmüştür. Buna karşı üreticilerin teknik talimata uygun mücadele yöntemlerini uygulamaları gerekmektedir" dedi.
(MB-İK)

12.01.2013 16:51:18 TSI

Editör: Wan Haber