Asi Yaban Keçileri adlı yürüyüş grubu, hidroelektrik santrallerinin (HES) tehdidi altındaki Alakır Vadisi'nin korunması için verilen mücadeleye destek yürüyüşü düzenledi.

50 kişinin katılımıyla 20 Ocak 2013 pazar günü gerçekleştirilen yürüyüşte konuşan Asi Yaban Keçileri grubundan Orhan Deniz, mahkemenin Kürce HES hakkında verdiği yürütmeyi durdurma kararının halen uygulanmadığını gördüklerini vurgulayarak kararın bir an önce uygulanmasını istedi.

''Yürüyüşümüz boyunca HES'lerle yok edilmek istenilen muhteşem bir tabiata şahit olduk. Hemen ardından da yürüyüşümüzün sonunda, inşa edilmiş bir HES olan Kürce HES'in yıkımına kendi gözlerimizle şahit olduk.

"Ayrıca mahkeme tarafından Kürce HES hakkında verilen 'yürütmeyi durdurma' kararının da halen uygulanmadığını gördük. Hakkında verilen karara rağmen şirket hala su tutmaya devam ediyor.

"Antalya Valiliği bu mahkeme kararlarını bir an evvel uygulamalı ve yapılmak istenilen diğer projeleri de derhal iptal ederek bu doğa harikası vadinin henüz bozulmamış yerlerini koruma altına alarak bizler gibi doğa dostu insanların soluk alabileceği yerlerin korunmasını sağlamalıdır.''

Kürce HES hakkında 5 Aralık 2012'de "projesinin uygulanması halinde telafisi güç ya da imkansız zararlara yol açacağından dolayı" yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Mahkemenin bu kararının halen uygulanmamış olması üzerine Antalya Valiliğine çağrıda bulunan bir e-posta kampanyası başlatılmıştı. BİA

Editör: Wan Haber