MHP'deki kongre tartışması Kastamonu Tosya ve Sivas Gemerek ilçelerinden gelen mahkeme kararlarıyla daha da alevlendi. MHP Genel Merkezi, yerel mahkemelerin kararı gereği kongre sürecinin sona erdiğini duyururken bir dönem MHP'nin de YSK temsilciliği görevini yürüten avukat Kürşat Ergün, alınan kararların yok hükmünde olduğunu, kongre sürecinin devam etitğini söyledi.

Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi Nisan ayının başında MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kararla ilgili Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptıklarını duyurmuştu.

Mahkeme tarafından MHP'de olağanüstü kongreyi organize etmek üzere atanan çağrı heyeti ise, MHP kongresinin 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağını açıklamıştı.

ÖZTÜRK: İHTİYATİ TEDBİR KARARI ALINDI
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, muhaliflerin girişimiyle başlayan ve Ankara 13 Sulh Mahkemesi'nin kararıyla başlayan kongre sürecinin durdurulduğunu iddia etti. Öztürk, Sivas Gemerek ve Kastamonu Tosya'da delegelerin Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne başvurduğunu ve mahkemelerin kurultay süreci için ihtiyati tedbir kararı aldığını söyledi.

ERGÜN: KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR
Bir dönem MHP'nin Yüksek Seçim Kurulu üyeliği görevini de yürüten avukat Kürşat Ergün, bahsi geçen kararların henüz kendilerine ulaşmadığını; ancak açıklanan biçimiyle ilgili mahkeme kararlarının kongre sürecini durdurmayacağını söyledi. Ergün, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Alınan kararları bizim kongre süreciyle yakından uzaktan bir alakası bulunmamaktadır. Hukuk Muhakemeleri Kanunu 390. madde uyarınca tedbir kararlarının nereden talep edileceği çok açık ve net biçimde hükme bağlanmıştır. Ancak tedbir kararı alındığı iddia edilen kararlar hukuken hükümsüzdür. Kongre sürecine etki eder mahiyette değildir. Bu sebeplerle süreç çağrı heyetinin alacağı kararlar doğrultusunda devam edecektir. Kongre belirlenen tarihte gerçekleştirilecektir."

Editör: Wan Haber