Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mardinlileri ve Erzurumluları ayrı ayrı kabul etti. Başkan Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Merkezi'ni İzmit'ten sonra Gebze'de de hayata geçireceklerini söyledi.
İzmit Mardinliler Çalışma Platformu adına Necmettin Kaya ile beraberindeki Mardinliler ve Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Zafer Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri, Başkan Karaosmanoğlu'nu ayrı ayrı ziyaret etti. Kocaeli'de tüm kültürlerin kaynaştığını, tüm kültürlerin buluştuğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ''Bu geniş kültür mozaiği, kentimizin en büyük zenginliklerinden birisidir'' dedi.
İzmit Fuar alanı içindeki Sivil Toplum Merkezi'ni (STM) bir süre önce açtıklarını ve tüm Sivil Toplum Kuruluşları'ndan (STK) büyük ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ''STM, tüm derneklerimiz için sıcak bir yuva, bir buluşma merkezi oldu. Burada etkinliklerini, toplantı ve seminerlerini düzenleyen derneklerimiz, diğer kültür dernekleriyle de bir araya gelip, kaynaşma olanağı buluyor'' ifadesini kullandı.
İzmit'teki STM'nin bir benzerini Gebze'de hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ''STM'nin kapıları tüm STK'lara sonuna kadar açıktır. Çaylar, ikramlar bizden, tertemiz odalarda, nezih bir ortamda toplantılarınızı düzenleyebilirsiniz. Derneklerimizi kira, elektrik, su gibi giderlerden de kurtarıyoruz. Herkese yetecek kadar yerimiz var'' şeklinde konuştu.
(MA-MA)

21.12.2012 12:24:39 TSI

Editör: Wan Haber