Hakkari'de yer altında geçmekte olan elektrik hattında meydana gelen arızadan dolayı karanlıkta kalan onlarca esnaf, mum ışığında satış yapıyor.
Pehlivan Mahallesi Çevre Yolu Caddesi'nde yeraltında geçmekte olan elektrik hatlarında aşırı yüklemeden dolayı meydana gelen arıza nedeniyle cadde esnafının 3 günden beri karanlıkta olduğu belirtildi. Yaklaşık 3 günden beridir caddenin karanlıkta olduğunu belirten esnaflardan Aydın Akbaş, Siyabent Sağın, Mustafa Çıtır ve Ekrem Can, elektrik olmadığı için birçok esnafın işyerlerini açamadığını söyledi. Esnaflar, "Caddede yüze yakın işyeri bulunuyor. Yeraltındaki elektrik hatlarında arıza meydana geldiği için işyerlerini açan birçok esnaf mum ışığında satış yapıyor. 3 gündür cadde sakinleri olarak siftah bile yapamadık. Elektriklerin ne zaman geleceğini ise bilemiyoruz. Bu arıza olmadan önce de sürekli elektrik kesintisi olduğu için esnaf olarak zor günler geçiriyoruz. İlgili kurumun acilen buna bir çözüm bulması gerekir" şeklinde konuştular.
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. Hakkari İl Müdürlüğü Arıza Onarım ve Bakım Müdürlüğü yetkilileri ise, yeraltındaki elektrik kablolarının aşırı yüklemeden dolayı 3 ayrı noktada patladığını, karanlıkta kalan caddeye yeniden enerji verilmesi için dondurucu soğuklara rağmen ekiplerin çalıştığını ve akşam saatlerine kadar elektrik vermeye çalışacaklarını söylediler.
(FT-MSA-Y)

11.02.2013 14:58:25 TSI

Editör: Wan Haber