Karaman'ın Ermenek ilçesi Cenne mevkisinde bir kömür ocağında su kaynağının patlaması sonucu yaklaşık 18 işçinin yeraltında mahsur kaldığı öğrenildi.

SU BOŞALTMA İŞLEMİ YAPILIYOR
Dalgıçlar maden ocağına girerek arama kurtarma çalışmalarına katıldı. İşçilerin bulunduğu bölgeye dışarıdan oksijen verilirken diğer taraftan da galerideki suyun tahliye çalışmaları sürüyor.

6 İLDEN 206 KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ
Kurtulan işçilerin ocaktan çıkıp haber vermesiyle, önce bölgede faaliyet gösteren 7 maden ocağından gelen ekipler kurtarma çalışması başlattı. Ancak su dolu ocaktaki işçilere ulaşmak mümkün olmadı. Bu arada ocakta mahsur kalan işçilerin yakınları da olay yerine akın etti. Karaman başta olmak üzere çevre illerden Ermenek'e kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. AFAD, 6 ilden 206 kişilik ekip gönderirken, Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) 20 kişilik tahlisiye ekibi yola çıktı.

SOMA'DAKİ KAZADA ÇALIŞAN EKİP ÇALIŞIYOR
TTK Merkez Tahlisiye İstasyonu'nda hazırlıklarını tamamlayan 7'si mühendis, 13'ü maden işçisi 20 kişilik ekip, kurtarma çalışmalarında kullanacakları malzeme ve ekipmanlarla Zonguldak'tan hareket etti. Ekip, Zonguldak Havalimanı'ndan uçakla Konya'ya, oradan da helikopterle kazanın meydana geldiği kömür ocağına ulaştırıldı. Ekibin başında bulunan TTK İş Güvenliği Daire Başkan Vekili Ahmet Sarıalioğlu, ekibin, ağırlıklı olarak Soma'da 301 madencinin öldüğü kazada kurtarma çalışmalarına katılan personelden oluştuğunu belirtti. Bölgedeki birçok maden şirketi de kazanın olduğu ocağa kurtarma ekibi sevk etti.

İSTANBUL'DAN "AHTAPOT" ADLI SU TAHLİYE CİHAZI GÖNDERİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yerin 10 kilometre derinliğinden su çekebilen ‘Ahtapot' adlı su tahliye cihazını bölgeye gönderdi. Kurtarma çalışmaları için bölgeye 5'i dalgıç 25 personelin yanı sıra 10 kilometreden su tahliyesi yapabilen 2 Ahtapot, 2 hortum aracı, 4 buster pompa, 2 motopomp, 5 dalgıç pompa ile Hızırgüç çok amaçlı afet müdahale aracı, bakım aracı, itfaiye ekipman taşıma aracı, mobil büfe ve lojistik araç gönderildi.

KARAMAN VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek ilçesinde maden işçilerinin mahsur kalmasına ilişkin, göçük altındaki galeride biriken suyun tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Göçük altında 18-20 işçi olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların isimleri belli" dedi.

YILDIZ: OCAKTAKİ SU SEVİYESİNİ DÜŞÜRMEDEN BİRŞEY YAPAMIYORUZ
Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan bölgede inceleme yapıyor. Yıldız ve Elvan, maden ocağı sorumluları ve yetkilileriyle toplantı yapıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise yaşananlar ile ilgili an be an bilgi alıyor. Bölgede inceleme bulunan Bakan Yıldız, "Ocaktaki su seviyesini düşürmeden başka bir işlem yapamıyoruz. Şu an da Konya'dan Karaman'dan gelen ekiplerimiz onun için uğraş veriyor" dedi.

İSLAM: SORUNLARIN SOSYAL TARAFINI ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise yaptığı açıklamada "Karaman il müdürümüz sahada, ailelerimizle iletişim halindeyiz. Sorunların sosyal tarafını çözmeye çalışacağız. Ailelerle irtibat kurup görüşmelere başlayacağız" dedi.

Editör: Wan Haber