Karaman'da, kredi kartı ve telefonla dolandırıcılık yaptığı tespit edilen suç örgütüne yönelik 3 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Örgüt liderinin dolandırıcılık parasıyla altın aldığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kredi kartı ve telefonla dolandırıcılık yapıldığını tespit etmesi üzerine çalışma başlattı. Ekipler, uzun süren çalışmanın ardından operasyon için önceki gün düğmeye bastı. Düzenlenen eş zamanlı operasyonda Ankara'dan A.A, Mersin'den G.Ç ve Karaman'dan M.H.T, Y.K, F.U, M.K, İ.A ve L.U, isimli kişileri gözaltına aldı. Örgütün Karaman lideri M.H.T'nin başka bir suçtan cezaevinde tutuklu bulunduğu bildirildi.
Karaman'da bir telefon bayisinde çalışan suç örgütü üyeleri, önce kredi kartı ile alışveriş yapan müşterinin haberi olmadan kredi kartı numarası ile son kullanma tarihi ve güvenlik numarasını gizlice kaydediyordu. Daha sonra Ankara ve Mersin'deki şebeke üyelerine aldıkları kredi kartı bilgilerini bildirip internet üzerinden alışveriş yapıyorlardı. Şebeke üyelerinin bir başka dolandırıcılık yöntemi ise telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polisiz veya savcıyız diyerek kandırdıktan sonra banka hesaplarına para yatırtıyorlardı.

DOLANDIRICILIK PARASIYLA ALTINA YATIRIM
Suç örgütünün Karaman'daki üyeleri müşterilerin gizlice aldıkları kredi kartı bilgilerini Ankara'da bulunan örgüt lideri A.A.'ya bildiriyordu. A.A.'da aldığı kredi kartı bilgileriyle zaman geçirmeden internet üzerinde kuyumculardan altın alıyordu. A.A., ayrıca alışverişlerde yapıyordu. Halen cezaevinde bir suçtan dolayı tutuklu bulunduğu öğrenilen suç örgütünün Karaman lideri M.H.T. ise Karaman'da örgüt üyelerini yönetiyordu.
Organize bir şekilde çalıştıkları tespit edilen 8 şüphelinin bu yollarla yaklaşık 100 bin lira civarında dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Ekipler, şahıslardan kredi kartı dolandırıcılığında kullandıkları malzemeleri de ele geçirdi. Gözaltında tutulan 7 kişi Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlanan ifadelerinin ardından, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık yapmak ve kredi kartlarını kötüye kullanmak suçuyla sabah erken saatlerde polisin geniş güvenlik tedbirleri arasında adliyeye çıkarıldı.
(MD-İP-YHY-Y)

14.02.2013 11:10:10 TSI

Editör: Wan Haber