Karaman'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okullar arasındaki iş birliği ve yardımlaşmayı geliştirmek amacıyla başlatılan "Kardeş Okul" projesi devam ediyor.
Proje kapsamında 85. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Burunoba İlkokulunu, Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu, Karaman YİBO'yu, Mehmet Akif Lisesi de Bostanözü İlkokulunu ziyaret etti. Kardeş okul projesinden okulların idareci ve öğretmenleri son derece memnun olduklarını bildirdiler. Okuldaki öğrencilerin kardeş okuldan gelen arkadaşlarıyla bir kaynaşma içine girdiklerini ve uzun süreli olacak arkadaşlıklara imza attıklarını belirttiler.
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, "Kardeş Okul" projesi kapsamında okulların birbirlerini ziyaretinden oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Aksoy, "Bu kardeşlik çalışmalarının ilimizde öğrenciler arasında dostluk ve kardeşliğe vesile olduğuna inanıyorum. Bu dostluğu sadece eğitim alanında değil daha da genişleterek başka alanlarda da devam etmesini, kardeşliğimizin uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum" dedi.
(MD-İP-Y)

10.12.2012 13:39:23 TSI

Editör: Wan Haber