Karaman İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin (KAREGDER) birlikte yürüttüğü 'Herkes O'nu Okuyor' projesi kapsamında Karaman'da 50 bin kişi Peygamber Efendimizin hayatından sınava girecek.
İlki geçen yıl yapılan ve yaklaşık 19 bin öğrencinin, 250 tutuklu ve hükümlünün sınava girdiği projenin 2013 yılı Nisan ayında yapılacak bölümü ile ilgili Karaman Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenlendi. Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ile tüm şube müdürlerinin ve KAREGDER Başkanı Yahya Okçu'nun da hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan İl Müftüsü Nuri Değirmenci, geçen yıl yapılan projenin Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çekerek bu yılki hedefin toplamda 50 bin kişi olduğunu söyledi. Değirmenci, proje kapsamında geçen yıl 10 bin fidanın da toprakla buluştuğunu sözlerine ekleyerek her anlamda bereketli, amacına uygun ve kazanımları önemli bir çalışmaya imza atıldığını dile getirdi. Değirmenci, 7 den 70'e her yaşta insanın katıldığı projenin 2013 yılındaki bölümünde de gerek katılım noktasında gerekse içerik olarak yine bir ilkin yaşanacağını söyledi.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy da yaptığı konuşmada, 'Herkes O'nu Okuyor' projesi kapsamında okuma alışkanlığı ile ilgili genel problemin önemli oranda çözüleceğini ifade ederek çalışmaya her anlamda destek vereceklerini belirtti. Nisan ayında yapılacak sınav öncesi öğrencilerin aileleri ile yaklaşık 4 aylık bir süreçte kitap okuyacağını belirten Aksoy, 50 bin hedefinin de rahatlıkla yakalanacağına inandığını söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Aksoy, Peygamber Efendimizin hayatını okuyan, anlayan ve bu çizgide yaşayan bir neslin herkesin arzu ettiği bir nesil olduğunu dile getirdi.
KAREGDER Başkanı Yahya Okçu ise yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimiz adına yapılan her çalışmanın farklı ve önemli bir bereket kaynağı olduğunu söyleyerek, 50 bin kişiye Kur'an-ı Kerim hediye edeceklerini, sınavda başarılı olanlara da 571 hediye verileceğini söyledi. Birincinin bir otomobille ödüllendirileceği sınavın hem öncesinde hem sonrasında değişik güzelliklerin yaşanacağına inandıklarını söyleyen Okçu, ilk projede gözleri görmeyen, ancak anne ve babasının kitabı okuyarak çalıştırdığı kızın kendilerini duygulandırdığını belirtti. Sınavın 4 ayrı kategoride 4 ayrı kitaptan yapılacağını belirten Okçu, maddi manevi anlamda hem destek olan, hem sponsor olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.
Karaman Öğretmenevi'ndeki program Karaman İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KAREGDER'in protokolü imzalaması ve yemek ikramı ile sona erdi.
(MD-FM-Y)

14.12.2012 15:37:08 TSI

Editör: Wan Haber