Karaman Belediyesi, Türk Dili Parkını yeni düzenlemelerle "Engelliler İçin Engelsiz Park" haline getirme çalışmalarını sürdürüyor.
Park'ta daha önce alkollü lokanta olarak hizmet veren bina, "Gönül Gözü Kahvesi" adıyla engelli vatandaşlara hizmet veren bir merkez olacak. Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman Belediyesi olarak tüm Türkiye'ye örnek olacak çalışmalara devam ettiklerini belirtti. İçinde bulunan koyun heykeli nedeniyle vatandaşlar arasında Koyunlu Park olarak bilinen Türk Dil Parkını "Engelliler İçin Engelsiz Park" haline dönüştürmek için bir süredir çalıştıklarını ifade eden Uğurlu, "Bilindiği gibi Türk Dil Parkı Belediye hizmet binamızın da yakınında, kentin en gözde yerinde bulunan bir park. Yapılan tüm hizmetlerin, yatırımların altında iyi niyet vardır. Ben bu parkı Karaman'ımıza kazandıran geçmiş yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bu parkımızın içinde mülkiyeti belediyemize ait ahşap bir bina vardı. Bu bina alkollü lokanta olarak işletilmekteydi. Bu mekanın alkollü olmasından dolayı özellikle akşamları parkta kavga ve huzur bozan eylemler vatandaşlarımızı rahatsız etmekte idi. Bu manada güzel düşüncelerle hizmete açılan park, kent için sıkıntı veren bir yer konumuna gelmişti" diye konuştu.
Bu parkı kullanılabilir hale getirebilmek için bir proje hazırladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Uğurlu, "Bu parkı engelliler için engelsiz park haline getirme kararı aldık. Bu alan tamamıyla engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek engelsiz bir mekan olmalıydı. İlk önce park içindeki binayı tahliye ettirdik. Bina yeniden gözden geçirildi. 2 katlı binanın üst katı yürümesinde bir sıkıntısı olmayan vatandaşlarımıza hizmet verecek. Alt katı ise yürüyemeyen vatandaşlarımızın tekerlekli sandalyeleriyle rahatça girip çıkabilecekleri bir hale getirildi. Burası bir kültür merkezi gibi hizmet verecek. Kütüphanesi olacak. Bilgisayar odası olacak. Aş evi olacak. Örneğin görme engelli bir vatandaş özel bilgisayarından internetten faydalanabilecek. Huzur içinde toplanıp etkinlikler düzenleyebilecekler. Bu mekanın en büyük özelliği, çalışanların da engelli olacak olması. Bu sayede engelli istihdamına da katkıda bulunacağız. Belediyemiz bünyesinde işletilecek olan Gönül Gözü Kahvesi'nden engelli vatandaşlarımızın yakınları ile şehit ve gazi yakınları da faydalanabilecek" dedi. Park içerisinde de engelli vatandaşlarımız için oyun alanları, kamelyalar ve yürüyüş yollarının yapımına devam edildiğinin altını çizen Uğurlu, "Bu mekan tamamlandığında Türkiye'de örneği olmayan bir park olacak. Bu parkta engellilerimiz için hiç bir engel bulunmayacak. İnşallah bahar aylarının sonunda parkımız hizmet vermeye başlayacak" şeklinde konuştu.
(MD-AH-Y)

29.01.2013 17:21:37 TSI

Editör: Wan Haber