Karaman Devlet Hastanesi 82.Yıl Ek Binası'nda hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) personel ve kursiyerleri, sosyal etkinlik kapsamında birlikte sinemaya gitti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Merkez Sorumlu Hekimi Dr. Fatih Erçin, merkezin psikotik hastalıkların tedavisinde önemli bir işlevi yerine getirdiğini ve yapılan çalışmaların olumlu sonuçlarını aldıklarını belirtti. Merkezde verilen minyatür halı kursu, resim dersi, halk oyunları kursu, takı tasarımı ve makrame örgü kurslarının Halk Eğitim Merkezinden görevlendirilen öğretmenler tarafından, eğitimli sağlık personeli gözetiminde verildiğini belirten Erçin sinema faaliyetinin de merkez dışında toplumla iç içe bir faaliyet olması sebebiyle toplumsal yaşama katılımı destekleme amacına uygun olduğunu kaydetti. Erçin, merkezin sinema etkinliğine katkı sağlayarak destekleyen Sinenas Sinema Salonları'na teşekkür etti.
Merkezde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Aydın Bağcı ise sinema faaliyeti ile kursiyerlerle birlikte keyifli zaman geçirdiklerini ve toplumsal yaşam bilinci oluşturma adına faydalı bir etkinlik yaptıklarını söyledi.
Bağcı, hastaların topluma karşı toplumun da hastalara karşı önyargıları olduğunu, yanlış bilinenlerin ve damgalamanın önüne geçilmesi adına sosyal hayata katılımı sağlayan bu tür faaliyetlerin önemine değindi.
(MD-İP-Y)

26.01.2013 12:55:23 TSI

Editör: Wan Haber