Geçtiğimiz yıl yaşanan iki büyük depremle ağır hasarlı olduğu için yıkılan Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) hizmetlerine, Edremit ilçesinde bulunan yeni binasında devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sokakta çalışan çocukları Çogem’e yönlendirmesiyle birlikte öğleden sonra okullarından çıkan 200 kişi her gün ücretsiz araçlarla Edremit ilçesine taşınıyor. Burada öğle yemeği yiyen çocuklar, daha sonra rehber öğretmenler nezaretinde okul dersleri ve çeşitli beceri kurslarına katılıyor. Ramazan Bayramı’nda çocuklarla bayramlaşarak harçlık ve çeşitli hediyeler dağıtan Van Valisi Münir Karaloğlu, bu kez eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Çogem’e giderek çocuklar ve anneleriyle öğle yemeğinde buluştu. Edremit Kaymakamı Mehmet Akif Celep, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül’ün de hazır bulunduğu yemek öncesi masaları eşiyle birlikte dolaşan Karaloğlu, ailelerle ayaküstü sohbet etti.


“BÜTÜN AMACIMIZ, ÇOCUKLARIMIZIN TOPLUMA FAYDALI BİRER FERT OLMALARIDIR”
Eşiyle birlikte aynı masayı paylaştığı anne ve çocuklarıyla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Karaloğlu, yemek sonrası beraberinde getirttiği yaş pastayı da görevliler aracılığıyla dağıttırdı. Öğrencilerin söylediği Türkçe ve Kürtçe türküleri dinleyen Karaloğlu, yemek sonrası kısa bir konuşma yaptı.


Çocuklar ve aileleriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaloğlu, bütün amaçlarının, çocukların iyi yetişmesi olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulmasının ardından kentlerdeki imkânların da arttığına işaret eden Karaloğlu, şunları kaydetti: “Eskiden bu kadar imkânımız yoktu. Şimdi daha çok imkânımız var. Daha çok insana ulaşma şansımız var. Bu çocuklar daha çok ikili eğitim gören okullarda okuyan çocuklarımız. Belki günün yarısını sokaklarda bir şekilde geçirmek durumunda kalacak çocuklar. Burada, Çogem’de, öğretmenlerin denetiminde yeteneklerine uygun çeşitli kurslarda eğitim alıyorlar. Çocuklarımız; inşallah hem ailelerine, hem de toplumlarına faydalı birer birey haline gelecekler. Çocuklara, kadınlara, gençlere, özürlülere, yoksullara yönelik faaliyetlerimiz devam edecek. Toplumda ihtiyacı olan herkesin yayında yer almaya çalışacağız. İnşallah başka etkinliklerde de hep beraber oluruz. Ben emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu.


Çocuklar ve aileleriyle birlikte yemek yiyen Vali Karaloğlu, ailelerle vedalaştıktan sonra Çogem’den ayrıldı.

Editör: Wan Haber