Şanlıurfa Belediyesi, Direkli Mahallesi ile Süleymaniye Mahallesini birbirinden ayırarak şehre giriş yapan ve GAP Arena Stadı'nın arkasına kadar devam eden Karakoyun Deresi'nin etrafında, yaşam alanları oluşturuyor.
İl Özel İdaresi tarafından Karakoyun Deresi'ne temiz su bırakılması projesine başlanmasıyla birlikte, Şanlıurfa Belediyesi de Karakoyun Deresi kenarına semt sahaları, park alanları yapmaya başladı. Yüzme havuzu ve kadın destek merkezlerini tamamlayan belediyenin, bu çalışmalarını Karakoyun Deresi'nin GAP Arena Stadı'na kadar sürdüreceği bildirildi.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "İnşallah İl Özel İdare burada temiz su akıtacak. Bunun çalışması devam ediyor, hatta bu çalışmalar yarılandı. Dereden temiz su akıtılacak. Biz de belediye olarak Direkli Mahallesi'nden GAP Arena'nın arkasına kadar bu derenin etrafında sosyal donatı alanları oluşturacağız. Peyzaj alanları yapıyoruz. Mesela Karakoyun Deresi'nin Süleymaniye Mahallesi kısmında bir semt sahası yapıyoruz. Direkli de yapıyoruz. Burada bir yüzme havuzu yaptık. Kadın destek merkezleri var. Yani müthiş bir şekilde bu alan, buradaki insanların çok rahat edebileceği mekanlara dönüştürülüyor" dedi.
(MUD-SO-Y)

28.01.2013 11:26:23 TSI

Editör: Wan Haber