Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bulunan eski yerleşim alanları kentsel dönüşüm ile yıkılarak, yerlerine modern yapılar kuruluyor.
Türkiye genelinde bazı illerde başlatılan kentsel dönüşüm hareketini daha önceki yıllarda da uygulamaya koyan Karaköprü Belediyesi, yapmış olduğu teknik çalışmalarla ilçedeki eski yerleşim alanlarını yıkarak yerlerine modern ve çağdaş yapıların oluşmasını sağlıyor. Karaköprü'deki eski köy yerleşim alanları etap etap imar hakkı verilerek yıkılırken, mülk sahiplerine imar hakkı verilip imar düzenlemeleri yapıldıktan sonra, vatandaşla işbirliği içerisinde bunların yıkımı gerçekleşiyor.
Merkez Mahallesi'ndeki yıkımı inceleyen Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şunları dile getirdi: "Özellikle hükümetimizin gündeminde olan, gerçekten Türkiye için önem arz eden gecekonduların ortadan kalkması önemli bir husus... Şimdi Karaköprü yepyeni bir şehir... Bizim daha önce köyümüze bağlı olan mezralarımız vardı, köy yerleşim yeri vardı. Şimdi planlamada bu hususlar hepsi dikkate alınarak özellikle kentin dönüşebilmesi için, imarlı hale gelebilmesi için, gecekondu yapıların yıkılabilmesi için; meclisimiz, encümenimiz gerekli olan çalışmaları, kararları aldılar. Bugün de artık burada bu bölgede, Merkez Mahallemizde son gecekonduyu yıkıyoruz ve tarihe gömüyoruz. Karaköprü'deki tüm arkadaşların düşüncesi şu; köy yerleşim yeri de dahil olmak üzere bir tek gecekondu bile kalmayacak, hepsi imarlı yapılar, ruhsatlı yapılar ve gerçekten de yapı denetimden geçmiş yapılara kavuşacak. Ben öncelikle emeği geçen herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum. Maliklere hayırlı uğurlu olsun. Karaköprü'nün çehresi değişiyor, değişmeye de devam edecektir."
(RÇ-SO-Y)

05.01.2013 13:17:31 TSI

Editör: Wan Haber